ПУНИ СУ БАКТЕРИЈА И МАСТИ: Пилетину препоручују као здраву, али ови ДЕЛОВИ ГОЈЕ и повећавају холестерол
Избегавајте их у исхрани!
Због богатог укуса и лаке припреме, пилетина је често на нашој трпези. Она садржи витамин Д и калцијум и богата је протеинима, а садржи и холин, хранљиви састојак који игра улогу у меморији и осталим функцијама мозга.
Готово да нема особе која не воли ово месо, али нису сви делови пилетине здрави и није препоручљиво јести их често, упозоравају лекари.
ДИЈЕТА ЦЕЦЕ РАЖНАТОВИЋ: Певачица СМРШАЛА ПЕТ КИЛОГРАМА уз овај план исхране, једна НАМИРНИЦА је кључна
ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА ВЕСНА МАЛОХОЏИЋ: Знамо је по улогама у култним СРПСКИМ ФИЛМОВИМА и серијама
Истраживањем које је спроведено у Кини научници су дошли до закључка да је пилећа кожица веома штетна по здравље. Наиме, она се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.
Иако многи верују да је кожа ногу, бутина и пилећих прса одличан извор влакана колагена. Заправо, ово је далеко од истине. Овај део не храни тело колагеном, али лако можете нанети штету вашој фигури.
Добро размислите пре него наредног оброка.
Друга на листи штетних делова пилетине налази се џигерица. Иако је богата витамином Б12, садржи и доста масти, које нам прете холестеролом.
С друге стране, бело месо лекари највише препоручују. Оно садржи велику количину протеина који су одлични за изградњу мишића, а уједно садржи и мали проценат масноће и мало калорија па је одлично уколико покушавате да смршате или одржите килажу.