ОПРЕЗ, ВЕОМА ЈЕ ОПАСНО ПО ЗДРАВЉЕ! Ево зашто не треба чувати ХРАНУ у посудама од СЛАДОЛЕДА
Многи користе ове посуде јер су веома практичне, међутим судећи по саставу ових посуда, то није добра идеја.
Пластичне кутије од сладоледа изгледају врло практично и многи их не бацају након што поједу сав садржај. Лепо их оперу и касније их искористе за држање остатака од ручка или замрзавање хране. Ипак, таква пракса увелико угрожава здравље људи.
Празне кутије од сладоледа могу пренети хемикалије на намирнице које ставите у њих. У то се убрајају хемикалије попут УВ-стабилизатора, омекшивача или супстанца које се налазе у пластици те се могу пренети из пластике на јело, објашњавају стручњаци.
Произвођачи осигуравају безбрижно коришћење и конзумацију сладоледа који је у кутији, али када се испразни, кутија се мора бацити у смеће. Кутије су посебно опасне ако се перу врућом водом или загревају у микроталасној пећи. Оне су дизајниране да се у њима држи сладолед и ништа друго.
Зато немојте у њих стављати храну која је другачијег састава од сладоледа и која може “нагристи” пластику. Радије набавите посебне пластичне посуде направљене циљано од пластике која је сигурна за чување хране и коју можете више пута користити.