КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Ево како да направите ПЕЦИВО по БАКИНОМ рецепту, брзо и једноставно (ВИДЕО)
Идеалне су за доручак, вечеру или ужину.
Данас вам из бакине кухиње преносимо рецепт за погачице. Идеалне су за доручак, вечеру или ужину.
Потребно је за тесто:
- 550 гр брашна
- 1 јаја 1 беланце
- 15 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли

ЛЕКАР ОТКРИО: Узалуд користите МЕД у овим ситуацијама, УОПШТЕ НЕ ПОМАЖЕ, нема никаквог ефекта на организам

Јарац у тоталном ХАОСУ, Стелац на измаку снаге: Дневни хороскоп најављује ТЕЖАК ДАН, урадите ово обавезно
За надев:
- 100 гр маргарина са маслацом
- 100 гр сира мекшег
За премаз:
- 1 жуманце
Припрема:
У млако месо издробити квасац и додати шечер. Кад надође сипати у ванглицу додати јаје и беланце и брашно Посолити и умесити средње тесто глатко. Покрити да одмори 20 мин, Измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.
Тесто развити у правоугаоник па премазати 1/4 смеше маргарина и сира преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једно једну страну. Покрити да одмори 10. Тако још 3 пута.
Развити у правоугаоник цм дебљине и вадити чашом погачице и ређати у тепсију подмазану, покрити 10 минута па премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц око 30-35 мин да порумене. Фантастичне погачице споља хрскаве унутра као паучина, мекане. Уживајте...
Детаљније о рецепту кликом на линк ВИДЕА.