Домаће ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Рецепт из бакине кухиње због једноставности и брзине ОСВАЈА ИНТЕРНЕТ
Само ли их једном спремите, тражиће вам нову туру!
Сјајне погацице са чварцима, а сваки лист за себе. Ово је рецепт који ће залудети све укућане и тражиће вам још, још и још.
Уколико вам се пробудила жеља да сазнате о каквом је рецепту реч, онда не часите часа и наставите са читање овог чланка, те прионите на посао и спремите преукусне погачице са чварцима.
ХЛЕБ БЕЗ БРАШНА од само 2 састојка - Прави се веома једноставно, здрав је и идеалан за МРШАВЉЕЊЕ
Научно је доказано да СИР ИЗАЗИВА ЗАВИСНОСТ: Посебно обратите пажњу на ОВУ ВРСТУ!
Потребно је:
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 200 мл млека
- мало уља
- 1 јаје
- 350 гр брашна
- со
- 100 гр чварака
- 1 кашика масти
Припрема:
У мало млаке воде измрвити квасац додати мало шечера и оставити да квасац надође. Млеко угрејати, додати квасац, јаје, уље, брашно, со и замесити глатко тесто.
Оставити тесто да одмори покривено на топлом, а затим га мало размесити у лопту па опет одморити 5-6 минута. Оклагијом развући што тање.
Чварке помешати са једном кашиком масти. Тесто премазати са умућеним чварцима па тесто увити у ролат.
Рукама га развити притискајући полако и оклагијом развијати тесто1 цм дебљине. Чашом или калупом за крофне вадити погачице Ређати у плех обложен пек папиром Оставити да мало нарасту па премазати са жуманцетом и по жељи посути сусамом. Пећи на 220 стежено 30.40 минута да лепо порумене. Погачице јако лепо нарасту и одвоје своје листове
Детаљан рецепт, као и поступак припреме погледајте у наредном видео запису:
Србија Данас/А.Р.