Посни ручак за пола сата! Направите боранију са поврћем по бакином рецепту (ВИДЕО)
01.04.2023.
09:49
Коментари (0)
Посна боранија је одличан ручак за све који посте, а ако не постите додајте месо.
Потребно је:
- 500 гр бораније (може смрзнуте)
- 1 главица црног лука
- 1 паприка свежи или из замрзивача
- 2 шаргарепе
- 1 већи кромпир
- млевена и туцана паприка
- бели лук грануле
- 1 кашика инстанта печурака ( ако је посно)
- 1/2 кашике сувог зачина
- першунов лист
- уље
Зову је "биљка ДУГОВЕЧНОСТИ"! Направите сируп "смиљевац" за бољи рад јетре и циркулацију (РЕЦЕПТ)
Зову је "биљка ДУГОВЕЧНОСТИ"! Направите сируп "смиљевац" за бољи рад јетре и циркулацију (РЕЦЕПТ)
Свето дрво наших предака! Напитак од липе смирује живце и олакшава дисање - чини чуда за тело (РЕЦЕПТ)
Свето дрво наших предака! Напитак од липе смирује живце и олакшава дисање - чини чуда за тело (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Лук исецкати па га пропржити на уљу. Додати сечену паприку и шаргарепу.
Кад се продинста, додати паприку једну и другу и боранију. Затим додати на коцкице кромпир и налити водом.
Кувати око 30 минута, па ако се скувала додати зачин и размућен инстант прах у води или кашику равну брашна.
Додати још соли по жељи, може бибер и першунов лист.