ПОСНА сипана ПИТА са два фила, овакву питу још нисте правили: Без кора, спремна за 10 МИНУТА од сувих састојака, а изненађујућег укуса
Неодољива сипана пита са два различита фила савршена је за све који воле брза, али укусна јела која се лако припремају, а истовремено су богата и сочно укусна.
Пита је један од омиљених јела у свим кухињама, а када комбинујете два различита фила добијете савршену комбинацију укуса која ће задовољити све ваше чулне органе.
Састојци
Смеса са кокосом
- 200 г кокосовог брашна
- 200 г шећера
- 200 г брашна
Смеса са рогачима/ маком/ орасима
- 100 г рогача/ мак/ ораха
- 100 г брашна
- 75 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 кг наренданих јабука
- 250 г малина( свежих или смрзнутих) или воће по жељи
Помешајте састојке за смесу са кокосом и све добро измешајте, а потом измешајте све суве састојке за смесу са рогачима и све добро промешајте.
Обе смесе поделите на четири дела.
Плех премажите са маргарином. Затим поспите смесу са кокосом, а између са рогачима. Протресите да се све равномерно распореди.
Јабуке поделите на два дела. Потом један део поспите преко смесе у плех, а потом равномерно распоредите.
Поновите поступак са осталим деловима смесе за кокос и рогачем, а потом додајте преко малине. Затим поновите поступак, а потом сипајте други део јабука и за крај поспите последњи део смесе кокоса и рогача.
По жељи можете изрендати мало маргарина преко, протресите и пеците у рерни 35 минута на 180 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу Радине Посластице.