ПРЕСКАЧЕТЕ ДОРУЧАК? Нећете веровати ШТА се тада дешава вашем телу - будите на ОПРЕЗУ!
Није на одмет знати...
Сигурно сте много пута чули како је доручак најважнији оброк у току дана, али да ли заиста знате и зашто је то тако?
СТИЛ ОД МИЛИОН ДОЛАРА: Изгледа феноменално, цена је приступачна, а зову је "МУМИЈА МОДА" (ФОТО)
ЈЕДЕШ ВОЋКУ ИЛИ ЦЕДИШ ЊЕН СОК? Разлика је огромна, а ево ШТА нутриционисти кажу да је ЗДРАВИЈЕ!
Ако има ОВИХ 7 ОСОБИНА, он је партнер за ЦЕО ЖИВОТ!
- Да је доручак најважнији оброк у току дана није нешто сто сви нисмо знали, но некако сви то превидимо у моментима када се спремамо и журимо на посао. Истина је да је модерно доба и време у коме се налазимо брзо и динамично али ипак увек морамо наћи бар мало времена за себе и своје тело, макар то подразумевало да квалитетно започнемо дан.
Доручак нам је битан како би повратили енергију након спавања и како би унели довољно нутријената за почетак радног дана. Избалансираним доручком богатим протеинима, сложеним угљеним хидратима и здравим мастима, ми дајемо нашим органима баш оно што им је потребно како би били на нивоу задатка и како би радили својим пуним капацитетом.
Доручковати треба у првом сату по устајању. Он почиње са чашом до две чисте воде, која нам служи као надокнада течности у току спавања, затим прочишћује организам, освежава и разбуђује. Добар доручак мође бити палента са чашом јогурта, освене пахуљице у бадемовом млеку са воћем и орашастим плодовима, омлет са паприком уз свежу салату, туњевина са свежом салатом и парчетом домаћег интегралног хлеба.
Прескакање доручка доводи до тога да наш организам ради на режиму штедње енергије, самим тим не ради својим пуним капацитетом што може утицати на квалитет нашег живота. Поред тога утиче и на неадекватно лучење ензима за варење, рад органа за варење и неадекватну потрошњу нутријената - каже нутриционисткиња Ивана Мишић.