ПРЕУКУСНИ УЖИТАК: Рецепт за ПИЦУ од лиснатог теста!
Готово за трен ока.
Пицаа је омиљено јело многима од нас. Иако је неправедно сврставају у брзу храну, она може бити итекако здрава и занимљиво припремљена. Ако ви и ваши најближи уживате у овом јелу, доносимо одличан и домишљат рецепт за пицу, готов у трен ока.
Састојци који су вам потребни:
– Лиснато тесто
– Сир (mozzarella или неки други по жељи)
– Сок од парадајза у тетрапаку
Припрема:
Два лисната теста раширите и изваљајте на дебљину од пар милиметара па их ставите једно на друго у плех за печење, на ком је већ постављен папир. Тесто ставите једно на друго па га поклопите тањиром. Тањир ће послужи као шаблона.
УНАПРЕЂЕЊЕ ИЛИ ОТКАЗ: Ове недеље звезде су некима наклоњене, а ОВЕ знаке очекује ТУРБУЛЕНЦИЈА!
Ножем направите круг око тањира и исеците и уклоните вишак теста и добићете два круга. Када склоните тањир, на доње тесто намажите мешавину парадајз сока и босиљка, додајте и сир и поклопите другим кругом од теста.
Средину круга лагано притисните чашом окренутом на доле, па ножем исеците тесто од ивице чаше до краја, као да режете pizzu на кришке. Затим сваку кришку ухватите за крај и окрените 2 пута око своје осе.
ЧУДО ПРИРОДЕ: СУСАМ скида холестерол, јача имунитет али је и одличан за негу косе!
Pizzu пеците не 200 степени око 20 до 25 минута, односно док тесто не добије златно жуту боју.
МИСЛИЛИ СТЕ ДА СУ ОВЕ НАМИРНИЦЕ ПОСНЕ: Једете ову ХРАНУ у току поста, а нисте знали ДА су МРСНЕ!
Савет:
Пре него што пицу ставите у рерну, премажите тесто јајетом како би добило хрскаву златно жуту корицу. Како би обогатили укус, у сок
од парадајза можете ставити мало оригана, соли, а како би пица била сочнија можете јој додати још састојака по својој жељи.