Напитак од ове БИЉКЕ РЕГУЛИШТЕ проблеме нередовне МЕНСТРУАЦИЈЕ и ЕЛИМИНИШЕ БАКТЕРИЈЕ уринарног тракта!
Потребно је само да се пију редовно!
Нагле промене температуре ваздуха и хладнији дани пред нама доносе опасност од прехладе јајнике, који ометају свакодневно нормално функционисање жена. Уместо медицинских медикамената, жене се све чешће окрећу природи и лековима које нам она нуди, без страха од нежељених ефеката.
Шећер је једна од најнездравијих намирница коју треба ИЗБЕГАВАТИ, али је у ОВИМ ситуацијама од ВЕЛИКЕ КОРИСТИ
Обратите пажњу: Хладноћа на неколико начина може НЕГАТИВНО да утиче и УГРОЗИ здравље СРЧАНИХ БОЛЕСНИКА
Упала јајника је углавном бактеријска инфекција која захвата подручје јајника и материце. У нормалном стању, тај предео не садржи патогене микроорганизме. Међутим, у посебним условима као што су дужи боравак на хладноћи, седење на хладном и слично, упални процес може спонтано да се развије.
Упалу могу да проузрокују и микроорганизми преносиви полним путем. Врло често је у питању хламидија и гонокока. Упала јајника је најчешћа код жена млађих од 25 година. Постоје чајеви који решавају проблем.
Биљка преслица
Решење са упалом јајника решава биљка преслица или у народу познат и као пољски раставић. Преслица садржи органске киселине, танине, пектине, флавоноиде, смоле, гвожђе, магнезијум, манган. Један од састојака је и никотин који је карактеристичан за дуван.
Чај од ове биљке помаже у лечењу болести мокраћних канала, упале мокраћног мехура и елиминише бактерије уринарног тракта и упале јајника. Чај од преслице припрема се тако што се једна кашчица суве преслице прелије са 250 милилитара вреле воде. Напитак поклопити па оставити да одстоји 15 до 30 минута.
Чај процедити, не сладити и пити после јела.
Чајна мешавина
За јајнике склоне упалама и упалне процесе у току препоручује се чајна мешавина сачињена од биљке невен, хајдучке траве и коприве.Ова чајна мешавина повољно утиче и на регулацију менструалног циклуса и умањује тегобе које могу да проузрокују миоми на материци.
За припрему чаја потребно је помешати 300 грама осушених цветова невена и по 100 грама хајдучке траве и коприве.
Две супене кашике ове мешавине прелијете са пола литре кључале воде и оставите у поклопљеној посуди да одстоји пет минута. Након тога процедите и сачекате да се мало прохлади. Чај се пије у малим гутљајима, у току неколико сати.Најбоље је конзумирати литар чаја дневно, пола литре преподне и пола литре поподне.
Целог живота перемо зубе на ПОГРЕШАН НАЧИН: Стручњак упозорава да због ЈЕДНЕ НАВИКЕ можемо имати ПОСЛЕДИЦЕ