ПРЉАВА РЕРНА ЋЕ БЛИСТАТИ ЗА ПАР СЕКУНДИ УЗ ОВАЈ ТРИК: Потребна су вам 2 једноставна састојка која сви имате у кући
Сазнајте како да себи олакшате посао приликом чишћења рерне.
Загорели остаци од хране, накупљена масноћа и прљавштина лепи се и у унутрашњост рерне и на стаклених вратима.
Власница агенције за чишћење Кејти Буркеј открива два једноставна, брза и природна начина чишћења стаклених врата рерне.
Она каже да најприје са рерне скинете врата јер ћете тако имати бољи приступ унутрашњости рерне која је често пуна мрвица, комадића хране, али и прашине.
- Затим, са цревом усисавача пређите унутрашњост рерне, најбоље с неким наставком за мање пукотине који може ући и у ситније просторе - саветује Буркеј.
Након тога, следи чишћење масноће са стаклених врата.
Најбоље средство за чишћење врата јесте мешавина два састојка која већ имате у кухињи: сода бикарбона и сирће".
Ако на стаклу има накупљене масноће и прљавштине, поспите мало соде бикарбоне директно на то место. Затим, попрскајте мјешавином соде бикарбоне и сирћета по цијелој површини.
Након тога, са сунђером по стаклу размажите добијену пасту, па је пребришите мокрим сунђером, како бисте све уклонили. Ако треба, површину пређите и с грубом страном сунђера, али пазите да не користите абразивне сунђере и средства да не бисте оштетили стакло.
- На крају чишћења попрскајте средством за прање стакла како би површина добила сјај и онда саставите своја стаклена врата - објаснила је.
Понекад скидање стаклених врата с рерне није опција, али и онда постоји ефикасан начин да их очистите, преноси Реал Симпле. На исти начин као и у првом случају, у помоћ прискаче паста за чишћење од соде бикарбоне и сирћета или од соде и воде, по жељи.
Затим пасту са сунђером, крпом или чак с рукама (обавезно с рукавицама) премажите по стаклу и оставите да одстоји 15 до 20 минута, у зависности од тога колико су врата прљава.
Ако је потребно, пасту можете оставити и дуже да делује јер је потпуно природна и неће оштетити стакло. Имајте на уму да ће смеса да потамни јер упија прљавштину и масноћу.