ПРОСТО ИХ ОБОЖАВАМО: Пет разлога да једете КОКИЦЕ не само у биоскопу!
Здрава ужина.
Многи не схватају да кокице нису само важан додатак одласка у биоскоп, већ и здрава ужина која има много корисних својстава.
Кокице садрже калијум, јод, цинк, витамине групе Б, што доприноси излучивању холестерола из тела. Поред тога, кокице доприносе побољшању функционисања нервног система.
Тренинг који ћете обожавати: Изгубите 300 калорија за само 15мин! (ВИДЕО)
Кокице садрже огроман број моћних антиоксиданата (полифенола), који смањују вероватноћу покаве канцера и срчаних болести. Једна порција кокица може садржати 300 мг полифенола.
Кокице се састоје од целог зрна кукуруза, и ова ужина може обезбедити око 70% препоручене дневне дозе целих зрна. Штавише, нерастворљиво влакно које се налази у целим зрнима, позитивно утиче на рад гастроинтестиналног тракта.
Лимунада са овим састојком лечи главобољу, несаницу и мамурлук (РЕЦЕПТ)
РЕЦИТЕ ЗБОГОМ ЗАТВОРУ: Ова биљка решава проблеме са пробавом
Кокице не само да су корисне, већ и ниско калоричне, ако не додате уље, преливе или со. За оне који се придржавају правилне исхране кокице могу бити одлична алтернатива другим, мање корисним грицкалицама.
У 30 грама кокица, има више гвожђа него у истој количини спанаћа - 0,9 милиграма. Познато је да жена треба да конзумирају 18 милиграма гвожђа дневно (због губитка крви током менструације), а за мушкарце је довољно свега 8 милиграма.