Пуне се СУВЕ ПАПРИКЕ - Рецепт за ПОСНИ МОРАВСКИ ПАСУЉ, запечен у рерни, комбинација укуса којима је тешко одолети
Веома хранљиво јело прилагођено данима поста, направите га и уживајте заједно са укућанима.
Представљамо вам рецепт за запечене, суве паприке пуњене пасуљем.
Веома хранљиво јело прилагођено данима поста, направите га и уживајте заједно са укућанима.
Ево шта је потребно од састојака и како се прави.
Састојци:
- 800 г - 1кг пасуља
- 1 главица белог лука
- 2 л воде
Током кувања лагано доливајте воду.
- 3 - 4 главице црног лука 400 - 500 г
- 1 кашика брашно,
- со,
- суви зачин,
- зачинска црвена паприка,
- бибер
- сува паприка
Пасуљ оставите преко ноћи да стоји у води. Ујутру проспите воду и добро га оперите, а затим га укувајте на ниској температури како би остао читав, али куван.
Повремено без мешања доливајте хладну воду док га кувате.
Папирке ставите у воду и оставите да прокључа, а затим их скините са плотне и оставите у врелој води још 10 минута.
Лук динстајте на уљу и додајте зачине, со, бибер и једну кашику брашна, затим додајте зачинску црвену паприку. Сједините све и додајте две, до три кутлаче воде из пасуља у све.
Када прокључа искључите и прелијте смесу преко пасуља, а затим сједините полако, дрвеном кашиком, да се пасуљ не распадне.
Затим узмите керамичку посуду у коју ћете стављати паприке, најбоље сушене, које сте претходно напунили пасуљем који сте припремили. Налијте водом у којој се кувао пасуљ, а затим ставите да се испеку.
Можете користити и свежу или паприку из туршије. Време кувања пасуља од 1 х и 30 минута до 2 сата.
Напуњене паприке запећи у загрејаној рерни на 200 степени, 30 минута.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић.