ПИЈЕТЕ РАСОЛ ОД КУПУСА - ТО МОЖЕ БИТИ ОПАСНО: Ево шта може да вам се деси ако попијете већу количину
Опрезно!
Кисели купус права је ризница витамина Ц, али нажалост, не воле сви његов укус. Ипак, они који га редовно једу или пију његов сок, брзо ће осетити побољшање у организму.
Богат је добрим бактеријама које помажу нашем пробавном систему, а поред тога, расол се користи и као природни лек за артеросклерозу и висок притисак, као и за лечење астме, реуме, гихта и чира на желуцу. Сада, када почиње сезона слава, расол ће многима добро послужити јер уклања мамурлук, тако што надокнађује изгубљене електролите.
А помаже и код опстипација јер побољшава варење и тако делује као благи лаксатив. Али овде, наравно, морате да водите о количини сока од киселог купуса, то јест расола, коју пијете, јер превелика количина изазива дијареју.
Због тога не треба узимати више од једне мале чаше сока од киселог купуса. Свако ко негативно реагује на хистамин такође треба да конзумира сок са опрезом или да у потпуности избегава кисели купус. Сва ферментисана храна, укључујући кисели купус, садржи хистамин зато код особа које су инетолерантне на њега може доћи до мучнине, главобоље и дијареје.