РАСТВОР ЗА ГРЛО ОД ЦВЕКЛЕ: Испирање умањује бол и умирује упалу, а веома једноставно се припрема
Кад вас заболи грло, обавезно испробајте природни лек од цвекле!
Болно грло дефинитивно иде уз ове промене времена. Да то не буде једини проблем, суво и изиритирано грло иде из грејну сезону која је сада већ увелико почела.
Савет је у овим случајевима прво пробати смањити бол и упалу природним средствима, а једна од њих је свакако цвекла.
ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ ако још увек пратите бившу љубав на друштвеним мрежама! ПСИХОЛОГ ОТКРИВА ЗАШТО ЈЕ ТО ОПАСНО!
Припремите АУТО ЗА ЗИМУ: Зима у саобраћају почиње 1. новембра, савети за ОДМРЗАВАЊЕ БРАВА, МЕЊАЊЕ ГУМА...
Цвекла је одлично лековито поврће које може да смањи упалу и има антимикробно дејство, па се саветује да је користите ако вас заболи грло.
За испирање користите мешавину сока цвекле и сирћета. Ољуштену сирову цвеклу самељите у блендеру или ситно нарендајте и оцедите сок. На 200 мл сока додајте 1 кашику јабуковог сирћета и промешајте, па оставите на собној температури или у шерпи с врућом водом да се смлачи.
Испирајте болно грло на три сата, све док вас муче симптоми.
За упалу крајника, саветује се и да пијете воду у којој се кувала цвекла. Килограм ољуштене цвекле ставите у два литра воде па кувајте на тихој ватри све док поврће не омекша.
Цвеклу извадите и припремите као салату, а воду сипајте у боцу и оставите у фрижидеру. Пијте по 50 мл, три пута дневно, само претходно смлачите. Такође, користите ову воду и за испирање грла.