РЕЦЕПТ ДАНА: Јесењи мафини са јабуком, циметом и ђумбиром!
Лако и укусно.
Јесен је време као створено за експериментисање са воћем које нам ово годишње доба доноси са собом. Још ако додамо састојке која свака кухиња поседује, добићемо посластицу којој твоја породица, пријатељи, партнер неће моћи да одоли...
Ми ти дајемо један супер предлог!
У ХРАНИ ЈЕ ЛЕК: Намирнице које смирују упале и регулишу чир
Састојци који су ти потребни...
- 200 грама брашна
- 100 грама бутера
- 2 јајета
- 6 кашика шећера
- 15 г прашка за пециво
- 2 крушке
- ¼ корена ђумбира
- цимет
Да би припремили ову варијанту мафина, потребне су ти сочне крушке, а могу се користити и јабуке.
А припрема се овако...
ЛЕЧИ НЕСАНИЦУ И СКИДА КИЛОГРАМЕ: Ово треба да једемо пред спавање
Стави умућени маслац у посуду, мало охлади и додај јаја и шећер, а затим добро сједини састојке. Додај брашно и прашак за пециво, млевени цимет и ђумбир, и припреми глатку, хомогену смесу. Опери крушке, уклони кору и исеци месо на мале коцкице. Додај крушке у припремљену смесу.
У силиконски калуп стави папирне корпице за печење колача и налиј тесто око три четвртине, јер ће током печења тесто да нарасте. Загреј пећницу на 180 степени и пеци мафине 30 минута.
ПРЕСКАЧЕТЕ ОБРОК? Ево шта то чини вашем организму!
Добијене колаче извади из калупа и оставите да се охладе, а затим сервирај, а веруј, неће их бити у тањиру док трепнеш!