Рецепт за супу која СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ И СМАЊУЈЕ БОЛОВЕ: Крцата је састојком који сви купујемо
Бомба за здравље
Сви знају колико је домаћа супа здрава, препуна је корисних састојака, а чак и лекари је препоручују код прехладе.
Припрема се тако што се месо (обично кокошије) скува у води, која се касније процеди па јој се дода поврће и резанци. Међутим, према речима стручњака, још здравија је она која се припрема од костију. Не само да "лечи" тело, већ ће и кожу учинити сјајнијом и затегнутијом.
ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Заљубљеника у музику није интересовала богата каријера а освојио је срца МНОГИХ!
ЗАУСТАВИТЕ КАШЉА И ИЗЛЕЧИТИ НАДРАЖЕНО ГРЛО: Овај моћан народни лек је прави ЧИСТАЧ дисајних путева!
Корисна за здравље
Супа од костију извор је животињских протеина. Једна шоља куваних пилећих костију (око 240 мл) садржи око 10 г протеина. Колаген који се налази у супи помоћи ће у бржем зацељивању повреда и огреботина, влажи кожу, јача нокте и косу, чинећи их сјајним.
Ова супа је веома корисна за жене старије од 50 година. Повећање уноса колагена у комбинацији са теретаном помаже у јачању мишићне масе и поспешује топљење масноћа. Колаген добијен из пилеће хрскавице помаже у у смањењу болова код остеохондрозе и остеоартритиса.
Супа од костију је ризница микронутријената - калцијума, фосфора, магнезијума, витамина А, витамина К2, гвожђа, цинка, селена и мангана. Захваљујући овој супи смањује се количина лошег холестерола у крви, побољшава се стање јетре и панкреаса.
Како се припрема
Да бисте спремили "лековиту" супу, прво морате да испечете кости у рерни (пожељно да користите кости од домаћег пилета). Затим се кости ставе у шерпу, прелију водом и кувају се најмање 6 сати. Само овако се ствара користан протеин колаген (основа везивног ткива тела, који му обезбеђује снагу и еластичност). Редовним конзумирањем супе можете значајно да побољшате стање организма, посебно оног које је ослабљено болестима.