Једном се проба и прави се УВЕК: Бечка пита ПРАВА ПОСЛАСТИЦА за целу породицу и укус који се не заборавља
Незамислива рапсодија укуса.
Бечка пита је врло је једноставна за припрему, не захтева превише времена, а укус је такав да се нећете зауставити на једном парчету.
Састојци за ову посластицу су никад једноставнији.
![nokti](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/333528/profimedia-0229401886.jpg?itok=okTlmR5C)
Муче вас умор, танка коса и ЛОМЉИВИ НОКТи - Ево шта вам недостаје у исхрани
![Piletina](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/01/shutterstock_575567566.jpg?itok=6xf-vNNU)
ОПРЕЗ - пилетина у десет супермаркета има ове црне флеке опасне по здравље: Ево како да препознате месо
![Devojka](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/01/devojcica.jpg?itok=e6NXUakP)
НИ МЛАДИ НИСУ ПОШТЕЂЕНИ: Овај симптом деменције јавља се и 25 година пре болести: Делује безазлено и сви га игноришу
За први фил је потребно:
400 мл воде, 300 гр шећера, 125 гр маргарина, 100 гр чоколаде, 200 гр ситног кокоса, 250 гр млевеног кекса.
За други фил је потребно:
50 мл воде, 150 гр шећера, 125 гр маргарина, 100 гр чоколаде, 200 гр млевених ораха
За глазуру је потребно:
200 гр чоколаде, 6 кашика уља
Још је потребно:
Један лист велике обланде, 250 гр кекса, 200 мл сока од поморанџе, 20 гр кокоса за декорацију
Припрема: У шерпу на шпорету сипати 400 мл воде и 300 гр шећера да се кува. Кад прокључа, додати 125 гр маргарина и мешати кашиком да се отопи. Додати 100 гр чоколаде за кување, промешати кашиком и склонити са рингле. Мешати кашиком да се чоколада отопи, а затим постепено додавати 200 гр ситног кокоса. Затим постепено додати и 250 гр млевеног кекса. Мешати кашиком да се фил лепо сједини.
Србија Данас