Здраво и једноставно: Спремите преукусан ХЛЕБ од хељдиног брашна, за овај рецепт вам квасац НИЈЕ ПОТРЕБАН
Савршен за јутарњи сендвич или ужину.
Прављење домаћег хлеба од хељде је тако лако и једноставно.
Овај рецепт захтева свега шест једноставних састојака, а да вам притом није потребан никакав квасац, мешање теста нити додатно време да чекате да се тесто подигне да би припремили хлеб.
ГЕНИЈАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКУ ПИТУ: Једном када га испорбате, непца ће га поново тржити - Брзо, лако, а преукусно
Шок трансформација Андрије Кузмановића: Глумац СКИНУО 30 килограма, открио КАКО ЈЕ СМРШАО
Ово јело је Јованка Броз спремала Титу: Рецепт за преукусне БРИОНСКЕ ЋУФТЕ, припремају се брзо и једноставно
Једноставно направите прави здрав и супер заситан хлеб који је савршен за јутарњи сендвич или ужину.
Састојци:
- ¼ шоље чиа семена - целе
- 1 ½ шоље воде
- ⅓ шоље уља
- 2 шоље хељдиног брашна
- ½ шоље семенки сунцокрета
- 3 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 1 шоља воде
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени и припремите калуп за печење хлеба коју ћете да обложите пак папиром.
У чинији средње величине помешајте чиа семенке са водом и оставите да одстоји 10 до 15 минута.
У великој чинији помешајте хељдино брашно, семенке сунцокрета, прашак за пециво и со.
Када мешавина чиа семенки и воде добије структуру као гел, доспите у њу уље, промешајте и доспите у чинију са брашном.
Мешајте смесу док се не сједини да буде супер глатка, кремаста и без грудвица. Додајте још једну шољу воде. Тесто треба да буде густо и лепљиво.
Додајте још једну шољу воде и пребаците мешавину у калуп.
Пеците један сат и 20 минута, а затим га пустите да се охлади и стегне неколико сати пре него што га исечете.
Србија Данас