Пита са МЕСОМ по традиционалном РЕЦЕПТУ - Мења сваки ОБРОК, одлична је и када вам долазе гости
Када једном будете спремили овај рецепт, постаће вам један од омиљених.
Ова пита са месом је толико сочна и укусна, одушевиће сваког ко је проба, то је засигурно.
Све је почело као ЕКЦЕМ, а онда је уследио ПАКАО - Девојка није смела да ИЗАЂЕ ИЗ СТАНА због УНАКАЖЕНОГ ЛИЦА
Пазите на ХОЛЕСТЕРОЛ - Ево које намирнице га СНИЖАВАЈУ, чувају здравље и крвне СУДОВЕ
Потребно је:
- 300 гр млевеног меса
- 1 празилук
- 4 чена белог лука
- 2 рендана кромпира
- 1 кашичица сувог зачина
- мало млевеног бибера
- мало млевене паприке
- 1 јаја
- 500 гр танких готових кора
За премазивање:
- 2 -3 јаја
- 200 мл јогурта
- 20 мл уља
- 2 кашике гриза
- 1/2 прашка за пециво
Припрема:
Исецкати празилук, па га пропржити, додати млевено месо и варјачом га иситнити. Додати рендан кромпир и све зачине, и на крају јаје и све сјединити. Кору раширити и премазати уљем. Умутити јаја, додати јогурт и уље као и 1/2 прашка за пециво. Премазати другу кору са премазом, са 2 кашике, и распоредити по целој кори. Три кашике надева распоредити у дну коре и увити у ролницу. Куглоф премазати уљем и на дно ставити две ролнице, а после ређати једну до друге. Остатком надева прелити. Пећи на 200 степени Ц, око 50-60 минута . Извадити из куглофа тек када је скроз охлађено. Уживајте!