ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА није потпуна без ПРОЈЕ! Бака Јела доноси НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ на интернету за ово традиционално јело, уверите се сами!
Приближава се празнична сезона, време када тражимо топлину дома и укусне залогаје који нас подсећају на традиционалне специјалитете. У том духу, доносимо вам рецепт за празничну пројару без воде, једноставну за припрему, али богату укусом. Ова сочна посластица ће додати посебан шарм вашем празничном столу. Уживајте у комбинацији традиције и савремености кроз овај неодољив рецепт, где се сваки залогај претвара у празнично славље
Празнични угођај често тражимо и кроз укусна јела која нас подсећају на традиционалне домаће специјалитете.
Празнична проја без воде представља једно од најсочнијих и најлепших пројара које можете пронаћи на интернету, а посебно је примамљива када се једе виљушком.
Не наседајте на ДИЈЕТЕ које од вас траже ИЗГЛАДЊИВАЊЕ! Ево које РЕЖИМЕ ИСХРАНЕ треба ИЗБЕГАВАТИ по сваку цену - од њих ћете се само УГОЈИТИ!
Данас из бакине кухиње представљамо РОЛНИЦЕ СА МЕСОМ - Рецепт идеалан за празничне дане (ВИДЕО)
Састојци:
- 3 јаја
- 50 мл маслиновог уља
- 200 мл јогурта
- 100 гр хлебног брашна
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица прашка за пециво
- 200 гр кукурузног брашна
- 2 струка младог лука (перје)
- 200 гр сира
- Со по укусу
Припрема:
Умутите јаја, додајте уље, јогурт, просејано хлебно брашно са прашком за пециво и содом бикарбоном.
Додајте кукурузно брашно, сецкани лук и издробљен сир. Пажљиво изједначите смесу.
Обложите плех пречника 24 цм пек папиром, мало га премазујте уљем, затим сипајте смесу и равномерно је распоредите.
Рерна треба бити претходно угрејана на 210 степени Целзијуса. Пеците пројару док лепо не порумени, што обично траје око 45 минута.
Оставите да се потпуно охлади пре сервирања. Пројара ће бити мекана, готово попут бисквита, пружајући праву фестивалску посластицу.
Овај једноставан рецепт омогућава вам да уживате у аутентичном укусу празничне проје без сувишних компликација. Испробајте га и одушевите своје укућане овом сочном и укусном посластицом.