РЕГУЛИШЕ ШЕЋЕР, СНИЖАВА ТРИГЛИЦЕРИДЕ И ПОМАЖЕ ДА СМРШАТЕ: Зачин од 3 састојка је чудо за здравље!
Црвени прах је невероватно здрав.
Кари, зачин који наше домаћице не користе превише често, заправо је права ризница здравља. Помаже чишћење крвних судова, а има и значајну улогу у превенцији дијабетеса.
Највише се користи са пилетином у индијској кухињи, а оно што мало ко зна јесте да представља мешавину и то најчешће три зачина - куркуме (која помаже код хипертензије) коријандера и чили паприке.
"Силовао ме и оставио, ТРУДНУ и болесну!" Позната ПЕВАЧИЦА завршила у БОЛНИЦИ због неподношљивих БОЛОВА
ЗАБОРАВИТЕ НА КРЕМЕ ЗА СУНЧАЊЕ: Ово су ПРИРОДНИ, ПОТПУНО ЗДРАВИ начини да се заштитите од Сунца!
Славина је била потпуно УНИШТЕНА од КАМЕНЦА, а након што су је ПРЕМАЗАЛИ овом намирницом заблистала је
Ова три зачина, заједно и одвојено, имају невероватна лековита својства, истичу нутриционисти, а ево и која...
Чисте крвне судове
Истраживање је показало да храна зачињена каријем побољшава проток крви, вероватно због високог садржаја антиоксиданаса у зачину. Још једно научно истраживање је показало да љубитељи карија имају много нижи ниво триглицерида, чак и у односу на пушаче и особе које много времена проводе седећи, лишени физичке активности.
Контролишу ниво шећера
Научници су потврдили да људи који су јели месо зачињено каријем два до три пута недељно, имали су у континуитету нижи ниво шећера у крви од оних који нису јели ову пикантну храну.
Помажу мршављење
Истраживање је показало да је унос од 6 до 12 грама карија током оброка повезано са смањеним осећајем глади и генерално слабијим апетитом, што је веома важно уколико се борите са сувишним килограмима.
Смањују оксидативни стрес
Испоставило се да је редовна конзумација карија утиче на снижавање нивоа алантоина, маркера оксидативног стреса, а чији вишак доводи до оштећења ћелија и различитих болести.
Кари поседује снажна антиоксидативна својства. Па тако су куркума и коријандер од којих се овај зачин састоји, познати и по снажном антигљивичном и антибактеријском дејству.