ПИТА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Тајна фантастичног укуса је у ДОМАЋИМ КОРАМА, а толико су једноставне, да их чак и ПОЧЕТНИК може направити
Практичн и лак рецепт, а сви ће хвалити ваше кулинарске способности
Пита је једно од најпопуларнијух јела на нашем простору, готово да се ни један доручак не може замислити без неког њеног облика. Било да је са сиром, зељем, месом или да је у питању слатка - свака је савршена.
Данас вам доносимо рецепт за питу са спанаћем и сиром, а научићете како да развијете коре. Бака ће вас водити корак по кораз кроз овај процес кога се све домаћице плаше, а врло је једноставан. Време је да саме развијете коре!
Омиљени доручак СРБА често је на СНИЖЕЊИМА, а може бити ОПАСАН! Ако на декларацији прочитате ову скраћеницу, НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ!
Ако ово видите на јајету ОДМАХ ГА БАЦИТЕ јер може бити ЈАКО ОПАСНО ЗА ЗДРАВЉЕ
Потребно је:
- 400 гр брашна
- со
- 150 мл млаке воде
- 120 гр маргарина
- 3 кашике уља
Надев:
- 150 гр сира 6 брикета смрзнутог спанаћа
- 150 гр сира беланце жуманце
Припрема:
У чинију сипати брашно, воду и со и замесити глатко тесто. Поделити на два дела формирајући лоптице од њих, па покрити фолијом да одстоји 20 минута. Посолити подлогу са брашном, па оклагијом развити тесто што тање можете. На благој ватри растопити 120 гр маргарина и 3 кашике уља, па тиме премазати развучену кору. Када сте то урадили, савитр леву и десну страну и саставите кору у средини. Опет премазати савијене стране, па преклопити доњи и горњи који ћете премазати и преклопити.
Оклагијом развити тесто у правоугаоник па га исеците на мање квадрате. У сваки квадрат ставити по кашику спанаћа и сира. Увити полако у ролницу и ређати у плех. Кад се ролнице распукну изгледаће фантастично.
Другу лоптицу урадити као прву, па пресећи на пола и ставити први део на дно подмазаног плеха. Одозго ставити сир без спанаћа. Прекријте другом половином и и премажите жуманцетомпомешаним са мало млека (1 кашика).
Исећи на коцке, па ставити оба плеха у рерну која је угрејана на 220 степени Ц. Пећи око 30 минута.