"ТО ШТО ЈЕ РИБА ВЕЛИКА НЕ ЗНАЧИ ДА ЈЕ БОЉИ ИЗБОР!" Стручњак саветује како да одаберете "практичнија РЕШЕЊА"
Добар пример да величина није увек и квалитет
Америчка фондација срца каже да конзумација рибе с високим уделом омега-3 масних киселина два пута недељно може довести до бољег кардиоваскуларног здравља.
И док већини на памет падају туна и лосос, риба најбогатија храњивим материјама заправо је мања.

Зашто ЖЕНЕ НЕ МОГУ на СВЕТУ ГОРУ?! На полуострво не смеју ЧАК ни женке ЖИВОТИЊА, сем ове две врсте које су изузетак

МОНАХ АРСЕНИЈЕ ТВРДИ ДА ПОСТОЈИ знак да носите ПОРОДИЧНО ПРОКЛЕТСТВО: "Само погледајте своју децу и видећете"
Професор нутриционизма на Харварду Кристофер Голден каже да укључивање мање рибе и шкољкаша у исхрану може помоћи да повећамо унос омега-3 масних киселина, али и цинка, гвожђа и витамина Б12.
Још једна предност конзумације мање рибе је то што тако једемо целу рибу, укључујући кожу и кости, односно делове богате калцијумом и витамином Д.
"Мале рибе су најбољи извор храњивих материја", истиче Голден за МСНБЦ.
Голден препоручује харинге, скушу, срделу, инћуне, али и дагње, каменице и Јакобове капице.
"Ако једете мању рибу, уносите мање количине живе. Многе мање рибе и шкољкаши такође се могу наћи у конзервама, што их чини прикладнима за складиштење и јефтинијима од свеже рибе", додао је.
"Са сардинама не можете погрешити. То је риба која је одличан извор омега-3 масних киселина, а јефтина је", закључује.