РУЧАК КОЈИ ОБОЖАВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Мусака са млевеним месом - никад сочнија и укуснија (РЕЦЕПТ)
05.05.2022.
08:31
Коментари (0)
Овај ручак ћете имати и за наредни дан
Потребно је:
- 600 гр кромпира
- 300 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа
- сува сланина сецкана и листићи
- 4-5 чена белог лука
- мало црвене млевене љуте и слатке паприке
- млевеног бибера, уље
- 2 јаја
- 1 кашика киселе павлаке
- 150-200 мл млека
Савршени ХРСКАВИ МЛАДИ КРОМИРИЋИ - Направите их по бакином рецепту, ДОДАЈЕ један САСТОЈАК због којих су ПРЕУКУСНИ
Савршени ХРСКАВИ МЛАДИ КРОМИРИЋИ - Направите их по бакином рецепту, ДОДАЈЕ један САСТОЈАК због којих су ПРЕУКУСНИ
СУСАМ ПИЛЕТИНА: Најукусније ШНИЦЛЕ по рецепту из бакине кухиње, идеја за САВРШЕН РУЧАК (ВИДЕО)
СУСАМ ПИЛЕТИНА: Најукусније ШНИЦЛЕ по рецепту из бакине кухиње, идеја за САВРШЕН РУЧАК (ВИДЕО)
Припрема:
Лук исецкати ситно, као и шаргарепу и сецкану, суву сланину, па пропржити на уљу.
Додати млевено месо, па продинстати једно 20 минута. Додати зачине, млевени бибер, паприку, бели лук.
Кромпир исећи на танке листиће. Плех подмазати уљем па ставити пола кромпира. Истрести остатак меса у средину и покрити остатком кромпира.
Умутити два јаја, додати кашику павлаке, додати млеко, умутити и прелити кромпир. Пећи на 220 степени Ц око 60 минута.