Сендвич Монте Кристо, најукусније гурманско ремет дело: Хрскаве корице, сочне средине и савршена равнотежа слатког и сланог укуса
24.03.2025.
13:37
Коментари (0)
Следећи пут када будете у потрази за нечим новим и укусним, овај сендвич ће сигурно бити на вашем менију.
Сендвич Монте Кристо није само оброк, већ прави гурмански доживљај који ће вам пружити све што један сендвич може да понуди.
Састојци
- 3 кашике мајонеза
- 1 кашика сенфа
- 2 јаја
- 6 кришки резаног тост хлеба
- Со, алева паприка
- 30 мл млека
- 100 г шунке
- 100 г ренданог качкаваља
- 30 г маргарина
Помешајте мајонез и сенф, да се сједине.
Јаја, зачине и млеко промешајте, а потом умутите.
На три парчета хлеба размажите мајонез, сипајте мало качкаваља, а потом преко ставите шунку и преклопите хлебом. Затим, премажите мајонезом и поновите поступак и са трећим делом затворите сендвич.
У тигањ истопите маргарин, а сендвич уваљајте у мешавину са јајима и пржите пар минута са обе стране.
Детаљније о начину припреме на видеу Милица Михаиловић.