Смеса са овим воћем и маслиновим уљем ЧИСТИ ЦРЕВА, помаже код ПРОБЛЕМА са БАКТЕРИЈАМА и код инфекција
Обогаћене су са разним лековитим материјама, а највише има витамина А, Ц, и Е, док се издвајаја гвожђе.
Ова комбинација се највише користи у приморју, а ради се заправо о смоквама и маслиновом уљу.
Људи у овим крајевима су већ одавно увидели колико је ова смеса лековита и да могу са њом уклонити бактерије из црева, спречити њихово размножавање, а добре су и за плодност.
У најздравије врсте воћа свакако да се убрајају и смокве. Оне се узгајају близини мора, где преовладава тропска клима.
Обогаћене су са разним лековитим материјама, а највише има витамина А, Ц, и Е, док се издвајаја гвожђе. У свежим смоквама налази се мања количина калорија, него што је то случај са сухим смоквама, тако да морате знати у коју сврху какву смокву и да користите.
![žeÄ](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/15/profimedia-0528532312.jpg?itok=rmylmDZp)
Због овога НЕЋЕШ МОЋИ ДА ЗАСПИШ - Навике које поред промене времена УНИШТАВАЈУ здрав САН, нема квалитетног одмора
![krv](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/04/shutterstock_319451999.jpg?itok=tCXi8TiR)
Срби НАЈЧЕШЋЕ имају ову КРВНУ ГРУПУ - Људи са ОСЕТЉИВИМ ОРГАНИМА за варење, ова храна им ПРАВИ КОЛАПС у организму
Рецепт за припрему магичног лека
У очишћену стаклену теглу ставите око 40 комада сувих смокви, а преко сипајте маслиново уље како би све смокве били потопљене у њега. Онда теглу морате да добро затворите, па оставите 40 дана.
Након тога, узимате сваки дан по три смокве и то по једну пре сваког јела. Ово не само да је јако укусно, него ће вам бити и од огромне помоћи. Свеже су смокве цењене због обиља антиоксиданса као што су каротени, танини, лутеин и клорогенска киселина.
Поврх тога, свеже смокве садрже високе количине антиоксиданских витамина као што су витамин А, Е и К. Антиоксиданси нас штите од слободних радикала чије разорно деловање може довести до превременог старења, деменције, срчаних болести и карцинома.
Уједно, истраживања указују да клорогенска киселина уравнотежује нивоа шећера у крви.