ОПРЕЗ! Намирница коју конзумирате свакодневно СЛАБИ ИМУНИТЕТ, доводи до разних бактеријских инфекција
Смањите употребу...
Дијета богата сољу слаби природну одбрану тела против бактеријских инфекција. Немачки научници приметили су да исхрана богата натријум-хлоридом може знатно да ослаби природну одбрану тела против бактеријских инфекција.
Чињеница је да бубрези играју важну улогу у филтрирању вишка соли. Уколико бубрези не раде како треба долази до накупљања ове супстанце у телу, што за последицу има ометање активности важне врсте имунолошких ћелија у крви која су одговорне за борбу против бактерија.
Научници су спровели студију на лабораторијским мишевима којима је давана храна са исоким садржајем соли и открили да су инфекције уринарног тракта много спорије пролазиле.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398827/profimedia-0408709228.jpg?itok=K__RB6oN)
Стави ЈАБУКУ на место где чуваш КРОМПИР и гледај шта ће се ДОГОДИТИ, када видиш РЕЗУЛТАТ увек ћеш ово радити
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/05/07/severina_23112019_0134.jpg?itok=O4S-jGVp)
НЕ ИДЕ У ТЕРЕТАНУ, А СВАКОГ ЈУТРА ПОПИЈЕ ОВО: Северина ОТКРИЛА ТАЈНУ виткости - Ово свака жена мора да зна
У другом експерименту испитивали су способност мишева да се боре против инфекције бактеријом по имену листерија, а до које долази када је храна контаминирана и која може изазвати грозницу.
Како се испоставило, научници су код мишева инфицираних листеријом (а који су јели храну са пуно соли), избројали 100-1000 пута више патогена у слезини и јетри него код оних који нису конзумирали слану храну.
У другом експерименту су учествовали људи који су појели додатних шест грама соли више од уобичајеног дневног уноса. Истраживачи су открили да додатна со повећава ниво глукокортикоида, што значајно нарушава способност тела да се бори против бактерија.
- По први пут смо успели да докажемо да прекомерни унос соли такође значајно слаби важан део имунолошког система - објашњава проф. др Кристијан Курц са Института за експерименталну имунологију Универзитета у Бону.