КАНДИДА мучи многе људе: Ако једете ове намирнице ви је додатно храните, а нисте ни свесни!
Кандида зна да буде веома упорна
Када је у телу на одговарајућим нивоима, кандида је гљивица која помаже у апсорпцији хранљивих материја и варењу, али када се кандида прекомерно производи, онда може изазвати широк спектар здравствених проблема.
Ово воће је СПАС за старије од 60 ГОДИНА! Побољшава ПРОБАВУ, снижава ШЕЋЕР и чува ваше СРЦЕ - природни еликсир здравља
Не крећете се довољно? УЗ ОВАЈ ТРИК ходаћете и 40 МИНУТА ДУЖЕ у току дана
НЕ ГЛАДУЈЕТЕ, А МРШАВИТЕ: Цитрусна дијета залудела жене, кажу да су се ПРЕПОЛОВЛЕ, пуцају од ЗДРАВЉА и да им кожа БЛИСТА
Многи људи се сусрећу са овим проблемом и муче муку да га се реше, јер зна често да буде много упорна.
Ево шта треба да једете уколико сте и ви међу овим људима
1. Чорбица од поврћа
Направите чорбу од црног и белог лука, целера, кеља, морске соли и чисте воде. Пустите да прокува и процедите. Одбаците поврће, а чорбу охладите и пијте током дана. Неопходно је да пијете пуно воде како бисте помогли свом телу да избаци све токсине које испушта кандида.
Поврће кувано на пари
Елиминисањем житарица, шећера, воћа, скроба и алкохола из исхране можете направити велики напредак у борби против прекомерног раста кандиде. У почетној фази треба што више “изгладнети” кандиду. Зато се препоручује поврће кувано на пари. Само се држите подаље од: шаргарепе, цвекле, слатког, црвеног и белог кромпира, јер могу допринети повећању нивоа шећера и хранити кандиду.
Једите зелену салату и блитву
Једите што више зелене салате и зеленог лиснатог поврћа. Салату обавезно зачините јабуковим сирћетом јер помаже у сузбијању кандиде.
Што чешће конзумирајте и:
- Јабуково сирће
- Зелено поврће
- Кокосово уље
- Бели лук
- Чиа и ланено семе
- Незаслађени сок од бруснице
- Кефир
- Куркума и цејлонски цимет
Које намирнице треба избегавати
Шећер и вештачке заслађиваче: Ови слатки производи хране кандиду, тако да их треба избегавати по сваку цену.
Воће и воћни сокови: Иако је воће генерално здраво, има много шећера и може погоршати кандиду.
Алкохол: Већина алкохола садржи квасац, тако да није изненађујуће што га производи више када се конзумира. То треба избегавати.
Житарице: Житарице се разлажу у шећер и могу хранити кандиду и лоше бактерије.
Сирће: Током спровођења кандида дијете треба избегавати све врсте сирћета, осим јабуковог. Јабуково сирће је једино сирће које алкализује тело и заправо узрокује умирање кандиде.
Кикирики: Кикирики често садржи буђ, која само подстиче раст кандиде.
Млечни производи: Осим ако нису ферментисани, идеално би било да избегавате млечне производе ако имате проблем с кандидом. Млеко садржи лактозу, која је шећер.
Анти кандида доручак
Сипајте у чинију 3-4 кашике овсених пахуљица, кашичицу самлевеног ланеног семена, прстохват млевеног каранфилића, четвртину кашичице цејлонског цимета и све то прелијте кефиром. Промешајте и оставите да одстоји пола сата. Затим додајте четвртину кашичице кокосовог уља и промешајте.