НИЈЕ ХРАНА, А НИ ПИЋЕ: Ово је РАЗЛОГ због којег се људи НАКОН ТРИДЕСЕТЕ много лакше УГОЈЕ
Постоји неколико узрока, али један је пресудан.
Људи се са годинама лакше угоје, а разлог за то нису ни храна ни пиће, већ неке друге промене. Део дефинисане мишићне масе најважнија је ствар која одређује брзину метаболизма. Другим речима, што је мишићна маса већа, то ћемо више калорија сагорети.
Мишићна маса почиње се смањивати око 30. године, а тај процес убрзава се око 40. године. Ако не предузмемо нешто да заштитимо и изградимо ту дефинисану мишићну масу, нашем телу требаће мање калорија да се удебља, метаболизам ће се успорити, а изгубљену мишићну масу замениће масно ткиво.
Овако се ПРАВИЛНО ГАСИ СЛАВСКА СВЕЋА - Домаћин мора да испоштује обичај који се изводи на следећи начин
ЛЕКАР УПОЗОРИО - Ово је РАЗЛОГ зашто вам је ВИСОК ПРИТИСАК, узроци на које многи не обраћају пажњу
Уз губљење мишићне масе, кривци за већу склоност дебљању и отежано мршављење када старимо су и хормоналне промене, већа склоност пасивном начину живота, повећана количина стреса и мањак сна због све већих одговорности и обавеза.
Покушајте да поведете рачуна о овим стварима и на тај начин можете утицати на успоравање процеса губљења мишићне масе:
1. Радите вежбе барем два пута седмично повећавајући с временом интензитет вежбања.
2. Наспавајте се, јер сан омогућава телу да се одмори и мишићима да се обнове.
3. Једите храну богату немасним протеинима. Најбољи извори таквих протеина су јаја, риба и биљни производи, попут орашастог воћа и семенки.
Најбоље је јести често, и то мале, укусне оброке, који садрже протеине и влакна. Уколико једете редовно, имат ћете енергије за тренинг снаге, метаболизам ће вам радити довољно брзо и нећете бити у искушењу да претерате с јелом, пише "Hayat".