ОДУВЕК сте КАФУ спремали на ПОГРЕШАН НАЧИН - Стручњак ОТКРИВА како да ПРАВИЛНО припремите топле напитке
Ако сте љубитељ кафе, без сумње сте усавршили своју рутину кувања овог многима омиљеног пића.
Можда сте особа која воли две кашичице шећера или вам је можда потребна врло одређена количина млека да бисте били задовољни. У сваком случају, показало се да већина нас криво кува кафу, тврде стручњаци. Иако сте можда више забринути коју врсту кафе имате или је ли из машине или инстант, показало се да би требало да обратимо више пажње на температуру воде.
С обзиром на то да су Google претраживања о томе како направити ‘савршену шољицу кафе’ прошлог месеца порасла за 72%, "ИнСинкЕратор" је открио да су многи погрешно кували кафу цео свој живот.
Многи људи припремају своју инстант кафу код куће користећи кувала која воду загревају на око сто степени, што значи да већина људи погрешно припрема своје омиљене топле напитке.
ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАКО - Најкраћа молитва која постоји, осам речи које помажу да свака ЖЕЉА буде ОСТВАРЕНА
Веза аспирина и анемије - УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА на НЕЖЕЉЕНЕ ЕФЕКТЕ за особе старије од 65 година!
Недавно истраживање показало је да је оптимална температура за припрему шољице кафе између 90 и 96 степени, што значи да је вода директно из кувала за воду преврућа. Уместо тога, стручњаци из "ИнСинкЕратора" препоручују да оставите своју прокувану воду да се хлади око пет минута како би се спустила на савршену температуру за кување кафе.
Како бисте били још сигурнији да је ваша шољица кафе спремна, стручњаци саветују коришћење термометра.
Ако желите да скувате савршену шољицу кафе, требало би свакако додати воду пре млека, кажу стручњаци. Иако људи тврде да додавање млека пре воде спречава да кафа загори, стручњаци упозоравају да ће то смањити ноте укуса које долазе из зрна кафе.
Додавање млека прво такође може спречити њихово правилно отапање.
Како бисте што боље направили своје топле напитке, ово су оптималне температуре:
- Кафа – 90 до 96 степени Целзијуса
- Црни чај – 90 до 98 степени Целзијуса
- Зелени чај – 80 степени Целзијуса
- Биљни чај – 100 степени Целзијуса
- Врућа чоколада – 71 до 85 степени Целзијуса