СУТЛИЈАШ ће вам бити укуснији него у посластичарници уз 1 ТАЈНИ састојак - Ево како да направите традиционалну посластицу
Рецепт за најбољи сутлијаш икад, кремаст и млечан, уз ове савете из сваки пут ће вам успети
Сутлијаш је најбоље кувати на тихој температури, дуже и уз стално мешање јер лако загори. Уз један трик добићете још лепши укус, наиме једну количину млека заменити слатком павлаком.
Састојци:
- 400 гр пиринча
- 400 мл воде
- 1 литра млека
- 5 кашика шећера
- 30 гр маслаца или маргарина
- 2 ванилин шећера
- кашичица цимета
Припрема:
Пиринач ставите да прокува са водом и чим упије додајте млеко и ванилин шећер. Кувајте на лаганој температури око 30 минута или док не видите да се фино згуснуло, а пиринач постао мекан.
У међувремену додајте маслац и засладите по укусу. Док је вруће сипајте у посуде, поспите циметом и уживајте у овом традиционалном слатком дезерту. Може се послужити топао или хладан уз додатак воћа, кокоса, орашастих плодова, чоколаде...
Пријатно.
Србија Данас/Стил, Милица Крајновић/ Пренела Ј.Ш.