ПИТА која је укуснија од БУРЕКА! Потребно вам је само 10 минута да бисте је спремили по старом ПРОВЕРЕНОМ бакином рецепту
Уз јогурт, ово је идеалан доручак
Топла, мирисна, хрскава, преукусна... Баш оваква је наша пита са месом за коју вам гарантујемо да је најбоља коју сте до сада пробали. Трик је у корама које морају да буду баш танке и преливу од јогурта и јаја, због којег је толико сочна и савршена.
ТЕРМИЧКА ОБРАДА УБИЈА минерале и витамине: Ових осам намирница је најбоље ЈЕСТИ СИРОВЕ!
За ИДЕАЛАН НЕДЕЉНИ РУЧАК! Погача са павлаком ТОПИ се у устима - Јединствени укус који ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА (Рецепт)
Потребно је:
- 350 гр млевеног меса
- 2-3 веце главице црног лука
- 1 кашика сувог зачина или само со
- мл. бибер
- уље за пржење
- 500 гр танких кора
За прелив:
- 200 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 50 мл уља
- 4 јаја
- мало прашка за пецива
Припрема:
Лук ситно исецкати и пропржити, па додати месо и динстати око 10 минута. Додати зачин или само со, млевени бибер и још мало пропржити и склонити са ватре. У чинију сипати киселу воду, јогурт, уље, прашак за пециво ( по рецепту не иде) и све изједначити. Јаја измутити мало миксером.
Коре поделити на три дела (ја сам по 7 кора), а фил на два дела. Подмазати плех који се не лепи, па поређати 7 кора једну преко друге, па ставити пола меса. Одозго иде опет кора, па месо и коре. Посећи ножем на коцке, па прелити јогуртом и киселом водом. Протрести плех да снеса сиђе између кора, па прелити са јајима умућеним миксером. Опет подигнути мало коре да се боље упије.
Попрскати мало уљем и пећи на 220 степени Ц 10 минута, потом смањити на 180 степени Ц, пећи око сат времена укупно.
Уживајте!