ТЕРМИЧКА ОБРАДА УБИЈА минерале и витамине: Ових осам намирница је најбоље ЈЕСТИ СИРОВЕ!
Да би ово поврће задржало хранљиве материје боље је да га једете сирово
Неке намирнице немогуће је јести сирове, док постоје оне које термичком обрадом губе своју храњивост, витамине и минерале.
Да ли знате које су намирнице изузетно здраве када се једу сирове?
Доживео МОЖДАНИ УДАР НА БИНИ, ЈЕДИНИ на свету одржао КОНЦЕРТ ШАПАТОМ: Ђорђе Марјановић је био човек којег је Југославија обожавала, а ЧОЛА КОПИРАО
Девојчица (3) НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА ТОКОМ ПОРОДИЧНОГ ОДМОРА: Док су родитељи били у ресторану, ОДНЕТА из кревета
Ево одговора:
Краставци
Док ће неки од свежих краставаца направити вариво, њих је ипак боље јести сирове.
Могу бити део салата, нискокалорична ужина или додатак хумусу.
Спанаћ
Спанаћ је богат витаминима Ц и Е, влакнима, ензимима и аминокиселинама. Најбоље га је конзумирати сировог, као део салате, јер кувањем губи укус и аминокиселине.
Цвекла
Цвекла је храњива и обилује фолатом, важним за развој мозга.
Шаргарепа
У поређењу са куваном шаргарепом, сирова је пуно храњивија.
Парадајз
Конзумирање сировог парадајза може одгодити многе болести, од дијабетеса до бубрежних каменаца.
Лук
Ако волите лук, имамо одличну вест. У сировом луку налазе се хемикалије које могу превенирати рак плућа и простате.
Броколи
Броколи се убраја међу најздравије поврће, посебно ако се једе сиров. Ипак, ако вам то не звучи примамљиво, убаците га на минут два у врућу воду и кратко прокувајте те га оцедите.
Бели лук
Ако га једете сировог, бели лук вас храни својствима важнима за борбу против рака.