Требају ти МИКСЕР и две ПОСУДЕ! Припреми преукусну ВОЋНУ ТОРТУ из БАКИНЕ кухиње, задовољство за чула
Ово ће сигурно поправити кишовито поподне!
Ништа не може улепштати више ово кишовито поподне од прелепог слаткиша који долази из бакине кухиње. Одушевиће вас и засладити, укућани ће тражити још.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/04/13/fdfasdfdsfd.jpg?itok=x5BT70ZB)
Зову је "ПРОЛЕЋНА ИНФУЗИЈА"! Ово је НАЈМОЋНИЈА БИЉКА коју имате у дворишту, ЧИСТИ ЈЕТРУ, КОЖУ, избацује вишак соли!
Потребно је:
- 150 гр плазме млевене
- 100 гр млевених ораха
- 100 гр отопљеног маслаца
- 100 гр сувог грожђа потопљеног у рум
- 100 гр желе бомбона
- 2 кашике млека или сока
- 200 мл слатке павлаке
- 100 гр киселе павлаке
- 1 кесица желатина
- орах за посипање или чоколада
- 500 гр јагода или другог воћа (малина купина банана)
Припрема
У ванглицу сипати кекс млевен, додати орах, суво грожђе сецкано желе бомбоне. Сипати отопљен масац и 2 кашике сока или млека. Све добро изједначити. Обложити плех мањи мој је 20x 20 цм и истрести састав и добром кашиком притиснути до дна да се изједначи .
Оставити у замрзивачу 30 мин. За то време умутити слатку павлаку са киселом павлаком. Желатин отопити по упуству па у танком млазу додавати шлагу. Водити рачуна да се павлака не умути превише и згрудва се. Поређати за пола цм шлага па поређати густо јагоде. Истрести остатак шлага и изравнати. Одозго може глазура од чоколаде ја сам овога пута ставила млевене орахе.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/03/15/prva.jpg?itok=-xEHyYRS)
"Чујем је како се смеје..." 12 година након ТРАГИЧНОГ ГУБИТКА супруге, не престаје да ОСЕЋА њено присуство!
Ставити у фрижидер да преноћи као сладоле сјаног укуса воћма мирисна без шећера Можете додати шећер по укусу....