ТОТАЛНО ДРУГАЧИЈЕ! Ова намирница чини ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ много УКУСНИЈИМ јелом, направите их по бакином рецепту (ВИДЕО)
Идеалне за данашњи ручак!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за пуњене паприке. Традиционално јело сваке домаћице у Србији, а ево како да га зачинити и учините заиста преукусним.
"Пио сам цео дан, а сутра НИ КАП из мене": Младић мислио да због АЛКОХОЛА не може да ИСПРАЗНИ БЕШИКУ, лекари му извукли 2л УРИНА - сазнао СТРАШНУ СТВАР
ПУН ЈЕ ПЕСТИЦИДА! Пресеците ПАРАДАЈЗ на пола и одмах ће вам бити јасно да ли је за јело или не
Потребно је:
- паприке свеже
- 1 већи црни лук
- 3 чена белог лука или млевен сув
- 1 свежа млада тиквица
- 1 веца шаргарепа
- може и 1 већи кромпир
- 1 кашика пуна гриза
- 100 гр фета сира на коцкице
- 50 гр наренданог качкаваља
- 1 јаје
- суви зацин
- мл.бибер
- оригано
- мало мл паприке
- 1 веци парадајз
- 1 кашика брашна и инстанта супе
- 100 мл куваног парадајза
- уље
Припрема:
Тиквицу младу опрати и изрендати, додати кашику равну сувог зачина и измешати и оставити 10 минута па оцедити. Шаргарепу изрендати, а лук исецкати и пропржити на уљу да омекне. Додати све зацине и у то убацити јаје гриз и фета сир и изједнацити лагано. Паприке опрати и извадити семе. Пунити надевом и затварати кришкама парадајза или листовима кромпира.
Могу се оставити и одсецени део са дршком и са тиме затварати. Ређати у подмазан дубљи плех. Измесати инстант и брасно додати куван парадајз мало уља и 200 мл воде и све жицом измесати и прелити паприке. Пеци на 220 степени Ц покривене па пред крај открити око 40 минута. Нисте ниста слађе јели...