Мирисна ПРОЈА, може и за ДОРУЧАК И ВЕЧЕРУ - Бакин рецепт традиционалне СРПСКЕ замене за хлеб
Проја се служи како за свакодневне оброке, тако и за свечаније прилике, попут слава и свадби. Проја по овом рецепту ће вас одушевити и њену мекоћу ћете памтити. Препоручујемо да је једете уз чашу јогурта или млека.
На проји са сиром одрасле су генерације на нашим просторима. Једноставна је, укусна, брзо и лако се спрема. Одлично иде уз скоро свако слано јело и нема ко је не воли.
Ако будете пажљиво пратили овај старински рецепт, добићете савршену проју, која ће омамити сва ваша чула и вратити вас у детињство.
![menopauza, žena](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/11/29/vrucina.jpg?itok=2As-Tw4F)
Нису само ВАЛУНЗИ - Ово су ПРИВИ симптоми МЕНОПАУЗЕ, обратите се лекару ако ово приметите
![beli luk](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/08/profimedia-0152355050.jpg?itok=KEZaurvn)
НИЈЕ САМО БЕЛИ ЛУК! Ово су НАЈМОЋНИЈИ природни АНТИБИОТИЦИ, уништавају вирусе и бактерије
Потребно је:
- 4 јаја
- 300 гр мекшег сира
- 100-150 мл уља
- 300 мл јогурта
- 200 гр кукурузног брашна
- 100 гр пшеничног брашна
- 1 прашак за пециво
- мало соли
Припрема:
У ванглицу измутити јаја и додати со. Додати сир и изгњечити. Убацити јогурт, уље, кукурузно и пшенично брашно, и једно и друго просејано са прашком за пециво. Све добро изједначити. Плех обложити пек папиром, сипати и изравнати смесу. Пеци на 220Ц , 40 минута, да лепо пожути.