Није обично или ЈАБУКОВО - Ово СИРЋЕ има НАЈЈАЧЕ АЛКАЛИЗУЈУЋЕ дејство, чисти организам, а тајна је у припреми
Другачији поступак и састојци!
Више пута смо чули за позитивна дејства јабуковог сирћета по здравље, али мало ко зна за јапанско умебоши сирће које је истовремено и зачин и природни лек. Ово сирће се све чешће може наћи на полицама кухиња широм света, како због укуса, тако и због здравствених предности.
Умебоши сирће се припрема специјалним поступком кисељења умебоши, јапанских шљива и представља изузетно алкалну намирницу, коју су према веровањима у лековите сврхе користили самураји. Умебоши је врста јапанске шљиве која је по карактеристикама сличнија кајсији. Сирће се прави тако што се јапанске шљиве помешају са листовима шисоа (јапанске коприве) и комбинују са морском сољу. Ови састојци пролазе кроз једногодишњи процес млечне ферментације, због чега ћете такође моћи да уживате у благодетима ферментисане хране ако конзумирате ову намирницу.
Сигурно га НИСТЕ ПРЕПОЗНАЛИ у познатој серији! Глумац који је био СИМБОЛ ЛЕПОТЕ у старој Југославији
ЗДРАВА ЦРЕВА И ЈАК ИМУНИТЕТ - Напитак који садржи ПРОТЕИНЕ, влакна и здраве масти, веома је богат магнезијумом
Како на организам делује умебоши сирће:
- Антимикробна својства - Користи се код дијареје и смањује ризик од инфекција и бактерија.
- Контролише ниво крвног притиска - Мале дозе сирћета у Јапшану користе особе са високим притиском, јер садржи мање натријума него со.
- Корисно за варење - умебоши је одличан за убрзавање метаболизма, борби против јутарње мучнине и проблема са варењем.
- Помаже код поремећеног рада желуца и поспешује варење хране и развој здраве цревне флоре (корисних микроорганизама) - неутралише штетне микроорганизме.
- Помаже код мамурлука.
- Подстиче детоксикацију - чисти организам од токсина, посебно јетру, и штити тело од слободних радикала
- Подиже енергију и делује против умора
Како се користи умебоши сирће:
Служи као зачин за салате и чорбе, сосове, преливе, а употребљава се и при припреми туршије. Код пробавних сметњи може се употребљавати у својству напитка, тако што једну кашичицу сирћета сипате у чашу воде, промешате и попијете.
Напомена: Пре употребе сирћета у лековите сврхе посаветујте се са својим лекаром!