УЗАЛУД ПИЈЕШ ВИТАМИН Ц! Ове НАМИРНИЦЕ у потпуности АНУЛИРАЈУ ДЕЈСТВО овог суплемента, избегавај их!
Нема ефекта!
Витамин Ц један је од најважнијих витамина који помаже одржавање многих биолошких функција, укључујући синтезу колагена, зарастање рана, поправку и одржавање хрскавице, костију и зуба. Витамин Ц је такође јак антиоксиданс, што значи да може неутрализовати слободне радикале који оштећују ћелије на генетском нивоу.
Данас се широко рекламира као природна одбрана од прехладе, а овај "појачивач имуног система" дуступан нам је у разним варијантама.
Људи са овом КРВНОМ ГРУПОМ имају проблем са УПАЛАМА И ТРИГЛИЦЕРИДИМА, једна НАМИРНИЦА им највише ОГОВАРА!
ОБРАТИ ПАЖЊУ! Ови СИМПТОМИ указују ДА ИМАШ висок ниво ШЕЋЕРА у КРВИ, мораш одмах реаговати!
Продаје се у капсулама, таблетама за жвакање, у форми прашка, док се за децу производи у разним укусима. Посебно је ефикасан у комбинацији са другим витаминима као што су цинк или селен, а путем најпознатијег сајта за куповину можете лако поручити овај витамин прилагођен потребама вашег организма.
Међутим, јако је важно да се приликом узимања витамина Ц придржавате прописаних доза и не прекорачите препоручене дневне количине. Такође, пожељно га је конзумирати у јутарњим сатима како би се подигла енергија организма, али још је важније да водите рачуна са којом храном га уносите.
Ово је списак намирница које не треба комбиновати са витамином Ц:
Џигерица
Џигерица је врло здрава, али и изузетно богата бакром. Ако се конзумира са витамином Ц, бакар у јетри може да учини да витамин Ц изгуби ефикасност, па ће његов унос само анулирати корисне ефекте антиоксиданата, али и меса.
Млеко
Витамин Ц може лако да оксидира, док млеко садржи оксидирајућу супстанцу витамин Б2. Ако се конзумирају заједно, оба витамина губе ефикасност.
Ова ТРИ ЗНАКА очекује веома ЛОШ ПЕРИОД све до 23. априла, ЧУВАЈТЕ се ПРЕВАРА, ништа вам НЕЋЕ ИЋИ од руке!
Шкољке и морски плодови
Шкољке и морски плодови садрже много арсенида. Када се конзумирају заједно, петовалентни арсенид ће се претворити у тровалентни арсенид који је фаталан, па је ова комбинација строго забрањена!
Лијекови за снижавање холестерола
Витамин Ц има антиоксидационо својство, што може да поништи дејство лекова за смањење холестерола (ниацин и симвастатин).
Лимун и киселе јабуке
Ово кисело воће у комбинацији са витамином Ц лако може изазвати иритацију у желуцу, па је савет да се ова комбинација избегава како се не би нарушио драгоцени баланс желудачне киселине.