ИЗБЕГАВАЈТЕ ОВАКАВ ПАРАДАЈЗ: Ево како ћете знати који је плод ЗДРАВ, зрео и добар за јело
Обратите пажњу на ове детаље када купујете.
Сезона је разног воћа и поврћа и свака домаћица воли да на свом столу има укусну салату и воће за освежење. Пијаце су пуне и избор је велики, али како да препознате воће и поврће које није прскано, конкретно како да изаберете парадајз.
Искусне домаћице тачно знају које плодове да изаберу и на којим тезгама је здраво воће и поврће.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/06/25/profimedia-0566887157.jpg?itok=7QfKTFxp)
ОПРЕЗ СА ЛУБЕНИЦОМ: Ево које су ПОСЛЕДИЦЕ ПРЕТЕРИВАЊА у конзумацији овог воћа
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/06/16/shutterstock_1819403279.jpg?itok=g4BX-JRV)
Генијални ТРИКОВИ како да РАЗГАЗИТЕ нову обућу: Уз ових 6 САВЕТА ослободите се бола, а жуљеви се неће појавити!
Када је реч о парадајзу увек бирајте оне који су на дну увучени или равни, никако шиљати и са образованом чашицом, осим уколико није реч о посебној сорти као што је "волујско срце".
Гледајте плодове који нису исти, пожељно је и да имају некакав фелер, бразду и слично, то је знак да је парадајз природан. Добар парадајз можете препознати и по мирису, врло често има јак мирис земље. Колико је зрео, знаћете када га додирнете, превише тврда опна указује на то да није зрео.
Парадајз који је добар за јело има наборе, мало је квргав, асиметричан и различитих димензија. Плодови никако не могу бити исти и изгледати као да су сишли са фабричке траке. Знак да је свеже убран парадајз су листови који стоје уз петељку жућкасто - браонкасте боје.