Заборавите све што знате о канелонима: КАО НИКАДА ДО САДА, од сланог класика до слатке сензације
Посластица која је савршен избор за љубитеље десерта који желе нешто другачије и креативно.
Канелони су класично италијанско јело које обично повезујемо са сланим филом попут меса, сира или спанаћа.
Међутим, слатки канелони су прави гастрономски драгуљ који осваја својим кремастим пуњењем, хрскавом корицом и богатим аромама.
Састојци
Тесто
- 250 г брашно
- 1/4 кашичица соли
- 25 г шећера
- 25 г маргарина
- 1 јаје
- 70 мл белог вина
- Уље
Крем
- 750 г сира
- 1 ванил шећер
- 100 г шећера
- 50 г ситно сецкане чоколаде
По жељи око 30 г сецканих орашастих плодова и шећер у праху за посипање.
Помешајте брашно, кашичицу соли, шећер и маргарин, док се маргарин не сједини са брашном. Додајте јаје и вино, па умесите тесто док не постане глатко. Замотајте га у прозирну фолију и оставите у фрижидеру на сат времена.
Сир оцедите пре мешања са шећером. Затим, помешајте са шећером и добро измешајте. Додајте чоколаду. Ставите у фрижидер до коришћења.
Тесто развијте оклагиом по побрашњеној подложи. Поделите тесто на два или три дела. Развијте га и изрежите кругове, које ћете додатно стањити. Затим око чаше или калупа омотајте, спајајући крајеве са мало воде.
Уље загрејте на 180 Ц и комадиће пржите док не добију боју са свих страна.
Помоћу врећице за пуњење или кесе за замрзивач, хладне калоне пуните кремом, а крајеве уваљајте у сецкане орашасте плодове. Поспите их шећером у праху за крај.
Детаљније о начину припреме на видеу Like Chocolate.