ЛОШЕ СУ ЗА ОРГАНИЗАМ! Ове НАМИРНИЦЕ до сада сте третирали као здрав доручак, а ЗАПРАВО су веома ШТЕТНЕ!
Није препорука да их уопште конзумирате!
Она изрека, која саветује да доручак поједете сами, не значи да он треба да буде обилан и превише калоричан. Кад се пробудите, тело почиње да се привикава на радно стање, а ви седнете за сто и поједете тањир пун меса, корпу хлеба и све то залијете са чашом неког напитка. Кренете на посао са препуњеним стомаком. Тада сте тешки и сами себи.
Светска здравствена организација и даље тврди како је доручак најважнији оброк у току дана и особа која редовно доручкује има уредан метаболизам и нема проблема са вишком килограма. Тј. доручак убрзава метаболизам. Међутим и они се слажу да претерано богат доручак може довести до гојазности. Али нормалан унос калорија и мали оброци више пута дневно могу само да помогну гојазној особи да смрша.
Ево шта никако не смете да једете за доручак, али и иначе.
Кобасице
Кобасице су укусан, али не и здрав производ. У њима има најмање меса а највише конзерванса и појачивача укуса који знају да изазову и рак једњака.
Инстант каше
Да би се скратило време кувања, житарице се подвргавају посебном третману због чега се угљени хидрати претварају у скроб. Додајте овом шећер који се користи обилно да би се побољшао укус и добићете отров који се пласира као здрав производ.
Сушено воће
Више је штетан него користан производ јер да би се осушило воће додају му се одређене хемикалије и шећери који га чувају од пропадања.
Мусли
Мусли је чист шећер са празним калоријама. Индустријска прерађевина која се пласира као здрав доручак може ваше тело само да отрује, а не да му прија.
Сокови у тетрапаку
Овакви сокови су пуни конзерванаса јер ништа друго не може да их "сачува" од пропадања. Свеже исцеђен сок може да "живи" само 15 минута. Онај који траје месецима пун је шећера.
Банане и друго егзотично воће
Корисно је оно воће које расте у вашој непосредној близини. Оно воће које мора да се транспортује из прекоморских земаља прскано је небројено пута разним хемикалијама које спречавају да се оно поквари. Такво воће је отров.
Топљени сир
Било која додатна обрада сир претвара у чисту маст која се лепи за ваша црева. За припрему крем сира користи се сир који се више не може продавати у свом првом облику.