По САВЕТУ НУТРИЦИОНИСТЕ - Ово је НАЈБОЉИ ХЛЕБ, можете дневно јести и до ЧЕТИРИ КРИШЕ, само правилно изаберите
Одржава осећај ситости и садржи потребна влакна!
Хлеб је саставни део исхране скоро сваке особе. Ако и пазите на линију, а без хлеба вероватно не можете да замислите оброк, одаберите здравије верзије попут хлеба од целог зрна житарице.
Стручњаци кажу како су одраслој особи потребне од две до четири кришке хлеба на дан те да он може да буде део здраве исхране, али само ако га правилно изаберете. Нутрициониста Сузи Барел открила је који је хлеб најздравији, а који треба да избегавате.
Који је хлеб најздравији, а који треба да избегавате.
Риба ПОД СТРЕСОМ, изузетно НАПОРАН ДАН пред БИКОВИМА - Хороскоп за петак предвиђа тежак, али и успешан дан за ове знаке
Самоникла биљка ПУНА МАГНЕЗИЈУМА - Идеална за мршављење и јачање имунитета, јако добро делује на кожу
Хлеб од целих зрна житарице
– Дефинитивно најбоља верзија хлеба, али свакако треба водити рачуна о количини и пазите колико житарица садржи. Што више житарица има то је боље за контролу количине глукозе у крви – каже Сузи. Хлеб од целих зрна житарица јако је добар за пробавни систем јер је веома хранљив, али немојте да претерујете јер има једнако калорија као и остали.
Интегрални хлеб
Велика предност му јхе што је богат влакнима. – Ако не подносите житарице, интегрални хлеб је друга најбоља опција – каже нутриционита. Интегрални хлеб садржи пуно више влакана од белох хлеба, а садржи и минерале попут магнезијума, цинка и калијума.
Хлеб с додатим вредностима
Можете да га купите у готово свакој продавници, а стоји на полицама здраве хране. Садржи све у једноме, од житарица, влакана, витамина и добрих масноћа. – Ако изгледа као бели хлеб и даље је то бели хлеб уз додатак 'здравих' вредности. То је беспотребно бацање новца – каже она.
Бели хлеб
Иако га људи најчешће купују, он је најлошија опција.
– Бели хлеб најбрже се вари и подиже глукозу у крви што није добра опција. Ако деца не желе да једу хлеб од целог зрна житарица, немојте им куповати бели хлеб јер док год га купујете они ће га јести и неће моћи да се навикну на друге опције – закључује Сузи Барел.