ЗДРАВА ЦРЕВА ОЈАЧАВАЈУ ОДБРАНУ ТЕЛА ОД ВИРУСА: Најбољи домаћи пробиотик који сви радо пију (РЕЦЕПТ)
Лек не мора да има лош укус, овај напитак је доказ
Здрав дигестивни тракт у условима проглашене пандемије болести ЦОВИД-19, изазване новим сојем корона вируса САРС- ЦОВ-2, много вам може помоћи да изградите и ојачате одбрану организма од вируса.
То значи да, поред тога што чините превентивне мере да се заштитите од вируса споља, требало би да предузмете и мере да обезбедите заштиту од вируса изнутра.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/12/06/profimedia-0166881229.jpg?itok=UkhEmNWq)
ОВО ЈЕ ОТРОВ КОЈИ НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ ТЕЛА: Ево које уље никако не смете да користите за пржење и кување
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/12/31/fdsfsdfsd.jpg?itok=DeEtLdn8)
Свињска МАСТ - СТАРИ СРПСКИ ЛЕК! Помаже код проблема са плућима, а ево како да је користите
Пробиотици, односно добре бактерије, помажу организму да апсорбује минерале и витамине који су кључни за нормалан рад организма.
Убедљиво најбољи напитај је овај домаћи пробиотик који се спрема овако:
Потребно је: 12 лимуна, пола шоље смеђег шећера; шоља свеже сурутке; вода.
Исцедите сок од лимуна, сипајте га у већу стаклену теглу, додајте сурутку и брзо промешајте. Сад је време да додате шећер, количину одредите сами, али ће вам бити потребно најмање пола шоље јер се пробиотици хране шећером, па у овом случају не може да штети.
Након што сте додали шећер и све промешали теглу до врха напуните, по могућности, филтрираном водом.
Оставите напитак да стоји најмање два дана на собној температури да ферментира и ужвајте у овом пићу пуном пробиотика и витамина. Након ферментације постоји велика вероватноћа да ће напитак бити доста киселији па по потреби додајте још шећера.