ЧИСТ ОТРОВ! Ове делове ПИЛЕТИНЕ никако немојте јести, садрже много БАКТЕРИЈА И ПАРАЗИТА!
Студија открива који део пилета је најштетнији по здравље.
Пилетина је у Србији, поред свињетине, најпопуларнија врста меса. Један од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цена која је приступачнија од, на пример, јунетине, телетине или свињетине.
Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за зравље организма.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398586/profimedia-0560966489_1.jpg?itok=A0hYH7ov)
Трикови које СВАКА ДОМАЋИЦА мора да зна: Ево како да очистите загорелу шерпу за мање од 10 минута
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/02/01/screenshot_from_2022-02-01_09-09-30.jpg?itok=sDTxnWSp)
СТАРИЈИ ЈЕ ОД ЊЕ ЧАК 31. ГОДИНУ! Запрепастићете се кад видите ко је МУЖ познате водитељке "Слагалице" (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/01/20/268985_shutterstock-1911089299_ls.jpg?itok=SSQEUqOx)
ПОТВРЂЕНА НОВА ПОДВАРИЈАНТА ОМИКРОНА: Шири се још брже, ако приметите ове СИМПТОМЕ одмах се јавите лекару
Међутим, не сматрају се сви делови пилета добри за људско тело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је које делове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.
Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.
Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.
Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.
Нутрутивна вредност пилетине (100 г):
- Енергетска вредност 120 кцал
- Протеини 22,50 г
- Угљени хидрати 0,00 г
- Шећери 0,00 г
- Влакна 0,00 г
- Масти 2,62 г
- од којих засићене 0,563 г
Висока количина протеина коју бело месо садржи помаже телу да изгради мишиће, док због тога што је изузетно нискокалорично савршена је намирница за дијеталне режиме.