ЗДРАВО ИЛИ НЕ? Ево да ли треба јести СУШЕНО ВОЋЕ!
Многима је суво воће омиљена грицкалица...
Суво воће је богат извор антиоксиданаса, фолне киселине и витамина из групе Б.
РИГОРОЗНА, АЛИ ПОМАЖЕ: Са овом дијетом губите и до КИЛОГРАМ ДНЕВНО! Цака је у ОВОЈ намирници!
Истраживање спроведено на 13.000 људи показало је да су испитаници који су конзумирали сушено воће имали бољи унос хранљивих састојака од оних који га не једу.
4 ЗНАКА да вам је тело ПРЕПУНО ОТРОВА
Међутим, увек би требало имати на уму да је ова врста намирнице богата и природним шећерима, што је корисно за спортисте којима је потребан брз унос енергије, али би на опрезу требало да буду сви који генерално пазе на унос шећера, угљених хидрата и калорија.
То не значи да би у потпуности требало да избегавате суво воће, већ би требало да га конзумирате у ограниченим количинама. На пример, шољица свежег грожђа садржи 23 грама шећера, а иста количина сувог 116 грама, што је пет пута већи износ.
Нутрициониста Лори Занини објаснила је за Си-Ен-Ен да се људима који нису дијабетичари и не пазе на унос шећера, угљених хидрата и калорија, препоручује пола шољице овог воћа дневно, а свима који пазе две кашичице које садрже око 15 грама угљених хидрата.
Сушено воће је често одлична опција за доручак уз јогурт или зобену кашу, а може да буде и квалитетна ужина.