ЈЕДЕТЕ ПРЖЕНО? Нисте ни свесни колико НАРУШАВАТЕ ЗДРАВЉЕ - овај орган вам је у ОПАСНОСТИ
Није наивно!
Према истраживањима, ако редовно конзумирате пржену храну, требало би да будете озбиљно забринути.
Нова студија у којој су истраживачи користили податке из упитника о 106.966 жена старости од 50 до 79 година, у периоду од 18 година, фокусирала се на посматрање учесталости једења пржене хране попут пилетине, рибе, помфрита и слично.
Знате је као Мадам Пиано, а мало ко зна да је ПРОМЕНИЛА ПРАВО ИМЕ, као и да ИЗА СЕБЕ ИМА БРАК СА КОЛЕГОМ! ДАНАС се бави потпуно другачијом професијом...
БИК нестабилан на послу, док ЛАВУ цветају руже: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за НЕДЕЉУ - 20. фебруар
ВЛАДАВИНА РИБА ЈЕ ПОЧЕЛА: Ево шта очекује сваки ХОРОСКОПСКИ ЗНАК у периоду од 19 фебруара до 21 марта
Током студије умрло је 30% жена које су често конзумирале поховано месо, а око 30% умрло је од срчаних проблема. Веи Бао је идеју за ово истраживање добио са Универзитета у Ајови (САД) из поражавајућих резултата конзумирања пржене хране у САД, али и у другим деловима света.
Ово је прва студија те врсте, иако су претходна истраживања такође показала значајан утицај конзумирања пржене хране и повећан ризик од срчаних обољења и дијабетеса.
Колективно, након узимања у обзир начина живота, квалитета исхране, нивоа образовања и прихода, резултати студије су показали да је редовна конзумација пржене хране повезана са повећаним ризиком од срчаних болести.
Они који су јели један или више оброка са прженом храном имали су 8% већи ризик од оних који су конзумирали здраву, кувану храну. Резултати истраживања су такође показали да су жене које су јеле више пржене хране углавном имале нижа примања и мање образовање, више су пушиле, мање се рекреирале и углавном се не храниле здраво.
Треба избегавати смањење конзумације пржене хране, посебно специјалитета попут поховане пилетине, јер такав третман може имати значајан утицај на целокупно здравље организма.