Zdrave, a slatke đakonije za svakoga: Beograđani na jednom mestu mogu pronaći DOMAĆE PROIZVODE SVETSKOG KVALITETA
Već nekoliko godina unazad pijace u razvijenim zemljama nisu samo mesta na kojima se mogu nabaviti namirnice. Bogatstvo mirisa i ukusa privlači zaljubljenike u gastronomiju koji žele da kupe najkvalitetnije proizvode.
One predstavljaju mesta gde se kupuje pažljivo uzgajano voće i povrće, ali i najkvalitetniji domaći proizvodi izrađeni sa puno pažnje i ljubavi.
Zbog toga, mnoge turističke agencije, u okviru svojih tura organizuju i obilaske pijaca, radi boljeg upoznavanja nacionalne kuhinje. Da za svetskim trendovima ne zaostaju ni beogradske pijace, uverili smo se i sami.
Na modernoj Palilulskoj pijaci se, osim svežih namirnica, mogu pronaći i izuzetno kvalitetni ručno rađeni proizvodi. Šetajući među štandovima na ovoj pijaci možete svratiti do štanda brenda "Zdravo slatko" .
Pogledajte kako je nekada izgledao Trg Nikole Pašića: Imao je potpuno drugačiju namenu (FOTO)
Električni trotineti i usisivači za radnike JKP Gradska čistoća: Nabavljena nova vozila koja će olakšati posao
Projekat vredan 300 miliona evra: Prestonica dobija potpuno novu deponiju (FOTO/VIDEO)
Brend "Zdravo slatko" postoji već tri i po godine rekla je direktorka Mlađana Milićević. Prvo su proizvodili detoks sokove koje su plasirali po fitnes centrima, a onda je idejni tvorac odlučio da proširi svoj asortiman, jer je i sam na biljnoj ishrani, a na tržištu u tom trenutku nije bilo u ponudi zdravih slatkiša. Tada su počeli da razvijaju recepte da bi se na kraju odlučili za desetak vrsta kolača i nekoliko torti. Oni danas svoje proizvode plasiraju na Palilulskoj pijaci i u nekoliko trgovinskih lanaca.
Oni u ponudi imaju hladno ceđene detoks sokove, "sirove" kolače, bez šećera, brašna, mleka i jaja i kaše.
Osnova za izradu kolača i torti su isključivo orašasti plodovi, prirodni zaslađivači – sirup agave i urme, kao i prirodna ulja - kokosovo ulje i kakao puter.
Jelena, tehnolog po struci koja radi pri brendu "Zdravo slatko" objasnila je da oni ne rade sa "gotovim proizvodima", već svoje poslastice, kaše i sokove isključivo izrađuju od sirovina.
Sami prave čokoladu, u vodu potapaju koštunjavo voće, melju ga i mešaju.
- Pre svega, vegani su korisnici naših proizvoda. Osim toga, dolaze nam ljudi koji zbog svog zdravstvenog stanja imaju neke posebne potrebe u ishrani. Dakle, ljudi koji su alergični na mleko, jaja, dijabetičari su ili ne smeju da jedu gluten - rekla je ona.
Ona zadovoljstvo u svom poslu nalazi u samoj prezentaciji proizvoda potencijalnim kupcima koji su spremni da probaju ove neobične slatkiše.
- Drago mi je kada vidim da ljudi koji imaju svest o tome da je beli šećer smrt. I kada dođu ljudi kojima možeš da objasniš da je sirova urma zdrava, da je agave sirup zdrav, da je svo to orašasto, koštunjavo voće zdravo i kada mogu da objasnim čitav proces proizvodnje, da žele da probaju naše proizvode, na kraju čega oni kažu: Radije ću da kupim svom detetu jedan ovaj kolačić - rekla Jelena.
Malo ko se seća ovakve slike Beograda: Umesto pešaka, na Trgu su poređani automobili
Ada Ciganlija će zasijati: Čuvena lokacija za odmor uskoro dobija PASARELU vrednu neverovatnih MILION EVRA
Za lepši Zemun: Uskoro uređena zelena površina u Novoj Galenici (FOTO)
VISOK KAO SEDMOSPRATNICA: Završen temelj za spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu (FOTO)
BEOGRAD ZAHVALIO GRAĐANIMA: Divna poruka na 100 bilborda osvanula širom grada (FOTO)