STRUČNJAK OTKRIVA: Ove četiri namirnice NIKADA ne kupujte u prodavnicama, POSLEDICE SU OZBILJNE!
Neki od rizika koje nosi konzumiranje ovih proizvoda jesu salmonela i ešerihija koli.
Inspektori za sigurnost hrane iz Velike Britanije podelili se za portal Ekspres šta nikada ne kupuju u prodavnicama. U pitanju su sledeća 4 proizvoda.
SRPSKI GRAD U NEMILOSTI STRAVIČNOG NEVREMENA! Snažna OLUJA sručala se žestoko, tukli grad i grmljavina, SVE SE BELI!
PATRIJARH PAVLE objasnio kako da se REŠITE OGROMNE TUGE: "Taj put je tesan..."
NOVI TALAS ZARAZA HARA SRBIJOM! Ovi simptomi su indikator da nešto nije u redu, ako ih osetite HITNO idite kod lekara
Jedan od proizvoda na koji inspektori posebno upozoravaju je nepasterizovano mleko, koje se obično naziva sirovo.
Za razliku od pasterizovanog mleka, koji se podvrgava procesu zagrevanja kako bi se eliminisali patogeni i produžio rok trajanja, sirovo mleko zadržava svoje prirodno stanje.
Ovaj nedostatak pasterizacije predstavlja rizik za potrošače, jer sirovo mleko može da sadrži štetne klice kao što su salmonela, ešerihija koli (e. coli), listerija, brucela i još mnogo toga.
Slično tome, sirove klice, kao što su klice rotkvice, lucerke i deteline, predstavljaju izazove u pogledu bezbednosti hrane. Dok se klice smatraju hranljivim dodatkom obrocima, one takođe mogu da sadrže štetne bakterije poput E. coli i salmonele.
Prethodno rezani proizvodi, koji se obično nalaze u prodavnicama prehrambenih proizvoda i prodavnicama, takođe izazivaju zabrinutost iz perspektive bezbednosti hrane.
Kada je reč o toploj hrani, gde su gotovi artikli izloženi za kupovinu, održavanje odgovarajuće temperature je ključno za sprečavanje rasta bakterija.
(Srbija Danas/ Telegraf)