СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ове четири намирнице НИКАДА не купујте у продавницама, ПОСЛЕДИЦЕ СУ ОЗБИЉНЕ!
Неки од ризика које носи конзумирање ових производа јесу салмонела и ешерихија коли.
Инспектори за сигурност хране из Велике Британије поделили се за портал Експрес шта никада не купују у продавницама. У питању су следећа 4 производа.
СРПСКИ ГРАД У НЕМИЛОСТИ СТРАВИЧНОГ НЕВРЕМЕНА! Снажна ОЛУЈА сручала се жестоко, тукли град и грмљавина, СВЕ СЕ БЕЛИ!
ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ објаснио како да се РЕШИТЕ ОГРОМНЕ ТУГЕ: "Тај пут је тесан..."
НОВИ ТАЛАС ЗАРАЗА ХАРА СРБИЈОМ! Ови симптоми су индикатор да нешто није у реду, ако их осетите ХИТНО идите код лекара
Један од производа на који инспектори посебно упозоравају је непастеризовано млеко, које се обично назива сирово.
За разлику од пастеризованог млека, који се подвргава процесу загревања како би се елиминисали патогени и продужио рок трајања, сирово млеко задржава своје природно стање.
Овај недостатак пастеризације представља ризик за потрошаче, јер сирово млеко може да садржи штетне клице као што су салмонела, ешерихија коли (е. цоли), листерија, бруцела и још много тога.
Слично томе, сирове клице, као што су клице ротквице, луцерке и детелине, представљају изазове у погледу безбедности хране. Док се клице сматрају хранљивим додатком оброцима, оне такође могу да садрже штетне бактерије попут Е. цоли и салмонеле.
Претходно резани производи, који се обично налазе у продавницама прехрамбених производа и продавницама, такође изазивају забринутост из перспективе безбедности хране.
Када је реч о топлој храни, где су готови артикли изложени за куповину, одржавање одговарајуће температуре је кључно за спречавање раста бактерија.
(Србија Данас/ Телеграф)