Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ове четири намирнице НИКАДА не купујте у продавницама, ПОСЛЕДИЦЕ СУ ОЗБИЉНЕ!

12.03.2024. 20:40
prodavnica
продавница / Извор: Shutterstock

Неки од ризика које носи конзумирање ових производа јесу салмонела и ешерихија коли.

Инспектори за сигурност хране из Велике Британије поделили се за портал Експрес шта никада не купују у продавницама. У питању су следећа 4 производа.

СРПСКИ ГРАД У НЕМИЛОСТИ СТРАВИЧНОГ НЕВРЕМЕНА! Снажна ОЛУЈА сручала се жестоко, тукли град и грмљавина, СВЕ СЕ БЕЛИ!nevreme, oluja, kiÅ¡a, pljuskovi, grmljavina

СРПСКИ ГРАД У НЕМИЛОСТИ СТРАВИЧНОГ НЕВРЕМЕНА! Снажна ОЛУЈА сручала се жестоко, тукли град и грмљавина, СВЕ СЕ БЕЛИ!

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ објаснио како да се РЕШИТЕ ОГРОМНЕ ТУГЕ: "Тај пут је тесан..."Patrijarh Pavle

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ објаснио како да се РЕШИТЕ ОГРОМНЕ ТУГЕ: "Тај пут је тесан..."

НОВИ ТАЛАС ЗАРАЗА ХАРА СРБИЈОМ! Ови симптоми су индикатор да нешто није у реду, ако их осетите ХИТНО идите код лекараPrehlada

НОВИ ТАЛАС ЗАРАЗА ХАРА СРБИЈОМ! Ови симптоми су индикатор да нешто није у реду, ако их осетите ХИТНО идите код лекара

Један од производа на који инспектори посебно упозоравају је непастеризовано млеко, које се обично назива сирово.

За разлику од пастеризованог млека, који се подвргава процесу загревања како би се елиминисали патогени и продужио рок трајања, сирово млеко задржава своје природно стање.

Овај недостатак пастеризације представља ризик за потрошаче, јер сирово млеко може да садржи штетне клице као што су салмонела, ешерихија коли (е. цоли), листерија, бруцела и још много тога.

Слично томе, сирове клице, као што су клице ротквице, луцерке и детелине, представљају изазове у погледу безбедности хране. Док се клице сматрају хранљивим додатком оброцима, оне такође могу да садрже штетне бактерије попут Е. цоли и салмонеле.

Претходно резани производи, који се обично налазе у продавницама прехрамбених производа и продавницама, такође изазивају забринутост из перспективе безбедности хране.

Када је реч о топлој храни, где су готови артикли изложени за куповину, одржавање одговарајуће температуре је кључно за спречавање раста бактерија.

(Србија Данас/ Телеграф)