DEJANA IZ NIŠA PRAVI BUREK KOJI NE GOJI! Majka TROJE dece mesi BEZ KVASCA I ŠEĆERA, a izgleda ODLIČNO! (FOTO)
Simpatična Nišlijka otkrila njenu tajnu uspeha!
Zamislite čitavu godinu bez kvasca, belog brašna i šećera? Deluje kao pakleno težak izazov i ne preterano "ukusan". Deluje neizvodljivo, posebno u eri kada se šećer nalazi u namirnicama za koje to nikada ne bismo rekli, poput suhomesnatih proizvoda, nekim sirevima, jogurtu... Ipak, jedna Dejana iz Niša je pokazala da smo u zabludi i da je sasvim moguće ovakvu ideju pretvoriti u delo, i to da nam ničega ne nedostaje!
U suprotnom vas NEĆE BITI! Bačene KLETVE nisu praznoverje, a ovo je JEDINI NAČIN da se skinu (VIDEO)
Dejana Stanković je mlada mama iz Niša, koja je rešila da porodiljsko bolovanje iskoristi ne samo da odgaja svoje mališane - ćerkicu Nikolinu (4) i blizance Mihajla i Danicu, već i da pokrene jedan sjajan izazov, koji je na koncu svega preporodio njeno, ali i zdravlje čitave njene porodice.
Naime, 32-godišnja Nišlijka 2018. godinu posvetila je posebnom režimu ishrane - onom koji u potpunosti isključuje beli šećer, belo brašno i kvasac, a na ovo se obavezala i javno putem svog Instagram profila.
- Krajem prošle godine, zbog tempa života, obaveza i nespavanja koje prati sve mame, susrela sam se sa ozbiljnim padom imuniteta, a vratili su se stari i javili novi zdravstveni preparati. U pomoć sam pozvala pijacu, a ne preparate i posle samo dve nedelje ishrane bez brašna i šećera, uz korišćenje propisane terapije, naravno, nalazi su bili uredni, a ja sam se osećala odlično - počinje priču naša sagovornica, i tvrdi da se nikada nije osećala, ali ni izgledala bolje.
Simpatična Nišlijka otkriva da je najveća prepreka u sprovođenju ovakvog režima činjenica da veliki broj namirnica, za koje nikad ne biste ni pomislili, čak i proizvodi uz čiji naziv uvek ide "zdravo". Ipak, uz malo volje i domišljatosti pronašla je način da i taj kamen spoticanja prevaziđe, i uzela stvar u svoje ruke - sada većinu stvari jednostavno pravi sama: džem bez šećera, slane namaze, domaći suvi začin, domaći krem...
Dejana priznaje da s vremena na vreme oseti potrebu za nečim "zabranjenim", a jednom prilikom šetajući Nišom, bila je toliko opijena mirisom bureka, da je rešila da po svaku cenu osmisli burek bez kora od pšeničnog brašna. I uspela je! Napravila je proso burek.
- Vodila sam se time da treba da bude hrskav i sa sirom, pa sam skuvala proso i u tepsiju ređala red prosa, red sira, pa opet proso. Sve sam fino premazala uljem, ubacila u rernu i posle 40min, moja čula ukusa i mirisa su bila potpuno zadovoljena - ispričala je i otkrila da ume da "zavara" i decu tako što im u kutiji za pravi čokoladni krem servira onaj domaći od lešnika i urmi, pa sa njim navale na palačinke (od speltinog ili heljdinog brašna).